ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 5 avril 2011

Καμπανάκι στους πολιτικούς

Δεν εμπιστεύονται τα κόμματα, διαφωνούν
 με χειρισμούς Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης
 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν εμπιστεύονται τα κόμματα, και τους πολιτικούς σε μεγάλο βαθμό. Η στάση αυτή διατυπώνεται και έναντι της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς τους στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της RΑΙ Consultants, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Φιλελεύθερου» και του τηλεοπτικού σταθμού Μega. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν μια τάση στην κοινωνία, η οποία ενδεχομένως να εκφρασθεί στις εκλογές με αυξημένη αποχή, η οποία και καταγράφεται στη δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, υπάρχει μεγάλη δυσφορία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Κυπριακό και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης όπως η Οικονομία. Ταυτόχρονα δεν πείθει ούτε και η αντιπολίτευση με τους χειρισμούς της.

Την ίδια ώρα, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2013, οι πολίτες φαίνεται να αναζητούν έναν τρίτο υποψήφιο, πέραν από αυτούς που φημολογείται ότι θα είναι. Στην ερώτηση ποιον επιλέγουν για Πρόεδρο, τον Δημήτρη Χριστόφια, τον Νίκο Αναστασιάδη ή κανέναν από τους δύο, η απάντηση έχει ως εξής: Κανένας από τους δύο 32,8%, Δημήτρης Χριστόφιας 30,7%, Νίκος Αναστασιάδης 29,1% και δεν τοποθετήθηκαν 7,4%.
Στην έρευνα βαθμολογούνται και οι υπουργοί. Καλύτερος θεωρείται ο Υπουργός Υγείας και χειρότερος ο Παιδείας, ο οποίος είχε αύξηση ποσοστών στην αξιολόγηση των πολιτών.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire