ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 8 avril 2011

ΟΟΣΑ: "Αγεφύρωτο" χάσμα στα εισόδηματα μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών

 


Σε έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), που ανακοινώθηκε σήμερα στο Παρίσι τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η «Ελλάδα θα χάσει σοβαρό έδαφος συγκριτικά με άλλες χώρες».

«Η διαφορά εισοδήματος από άλλες χώρες με καλύτερες επιδόσεις, η οποία είχε μειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα μεγαλώσει και πάλι ως αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογραμμίζει ο διεθνής οργανισμός.

«Είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως έχουν προγραμματιστεί, στις αγορές προϊόντων και εργασίας, προκειμένου να μειωθεί η σημαντική διαφορά παραγωγικότητας και να αυξηθεί η συμμετοχή του εργασιακού δυναμικού», παρατηρεί ο Οργανισμός για την Ελλάδα.

Η έκθεση «Στόχος η Ανάπτυξη» επισημαίνει ότι η υψηλή φορολογία, πολύ μεγαλύτερη από το μέσο όρο των κρατών του ΟΟΣΑ, που επιβαρύνει τα εισοδήματα από εργασία, γίνεται αφόρητη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Σε αυτό οφείλεται η σημαντικά υψηλότερη ανεργία μεταξύ των ηλικιωμένων. Σε συνδυασμό με το εύρος στο οποίο εφαρμόζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα λεγόμενα 'βαρέα' επαγγέλματα, ένα, πολύ μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, μέρος των εργαζομένων οδηγείται στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

Τέλος, ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει ότι ο συνδυασμός βαριάς φορολογίας στην εργασία και σημαντικών φοροαπαλλαγών στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία.

Πηγή: www.epikaira.gr
Δημοσιεύθηκε στις 08/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire