ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 8 avril 2011

Διαψεύσεις και φήμες για ανασχηματισμό και εκλογές



Με ανακοίνωση η προεδρία της Δημοκρατίας διαψεύδει δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα οποία υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία για κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.
«Ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του  Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κ. Μπίτσιος δήλωσε ότι σε κείμενο που επιπόλαια αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα δεν έχουν καμία βάση  ‘οι πληροφορίες’ που μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλια με τον Πρωθυπουργό κ.Γ.Παπανδρέου.»
Παρόλα αυτά οι φήμες κυκλοφορούν έντονες και κάνουν λόγο για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ το κλίμα είναι βαρύ και οι βουλευτές συνεχίζουν το ιδιότυπο αντάρτικό τους απέχοντας από τις εργασίες της Βουλής, απόντος του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος και να ψάχνει να βρει τον καλύτερο τρόπο εκτόνωσης της κρίσης με την κοινοβουλευτική ομάδα, πριν αποβεί μοιραία για την κυβέρνηση του και τον ίδιο.
Είναι όμως προφανές ότι αν δεν βρεθεί σύντομα ένας εσωκομματικός συμβιβασμός, αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να νομοθετήσει επειδή κάθε νομοσχέδιο θα κινδυνεύει να καταψηφιστεί απο τους ίδιους τους βουλευτές της.
Στις 15 Απριλίου, στην επέτειο δηλαδή της βύθισης του …Τιτανικού, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα. φανταστείτε δηλαδή τι έχει να γίνει αν απορριφθεί.
Και να φανταστείτε μέχρι πρότινος το ΠΑΣΟΚ προωθούσε τα σενάρια της Ντόρας περι διευρυμένης ψηφοφορίας των 180 βουλευτών. Και τώρα ούτε τους δικούς του δεν μπορεί να μαζέψει.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire