ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 20 avril 2011

Κεκλεισμένων των θυρών για προστασία του κατεστημένου

ΕΦΗΜΕΡΑ
Σιγά, μας ακούν. Κλείστε τις πόρτες
Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
ΜΕΧΡΙσήμερα ξέραμε πως κεκλεισμένων των θυρών συζητιούνται θέματα που αφορούν την ασφάλεια του κράτους και θέματα που αφορούν την τιμή των πολιτών, κυρίως ανηλίκων. Με άλλα λόγια, οι πόρτες έκλειναν για σκοπούς προστασίας. Προστασίας του κράτους ή των πολιτών. Όταν συζητιούνται οι διπλές, τριπλές, τετραπλές συντάξεις, που μια μερίδα ανθρώπων επωφελείτο διά της ανακύκλωσης από αξίωμα σε αξίωμα, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί ένα τέτοιο θέμα πρέπει να συζητηθεί πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από δημοσιογραφικά μικρόφωνα, χωρίς να έχουν το δικαίωμα οι πολίτες να ακούσουν τα επιχειρήματα ενός εκάστου, την τοποθέτησή του. Ποιανού τα συμφέροντα θέλουν να προστατέψουν οι βουλευτές και έκλεισαν τις πόρτες μην τους ακούσει κανείς; Ποιανού την τιμή θέλουν να προστατέψουν ή έστω να μη θίξουν; Ή θέλουν απλά να καθορίσουν τιμές; Τιμές χρηματικές για εαυτούς και αλλήλους;
Από τη μέρα που βγήκε στην επιφάνεια το θέμα -και δεν βγήκε από τους βουλευτές που όλα τα ελέγχουν- δεν σταμάτησε να ανταγωνίζεται το ένα κόμμα το άλλο ποιο τάχα έστειλε το θέμα για τροποποίηση.

Τώρα, αφού έκαναν τον ντόρο τους, ψάχνουν τρόπους να το παρακάμψουν, αν μη τι άλλο να γίνουν οι εκλογές και μετά να ασχοληθούν μαζί του. Ή έστω να το συζητήσουν στα μουλωχτά μπας και επηρεαστούν οι δουλειές του μαγαζιού μέρες που ’ναι πριν τις εκλογές.
Δεν πρέπει να ανησυχούν όμως. Οι δουλειές δεν επηρεάζονται γιατί τα μαγαζιά είναι όλα τα ίδια, όλο τα ίδια προϊόντα προσφέρουν, στο ίδιο κιόλας πακετάρισμα, σε αντίθεση με τις υπεραγορές που γέμισαν τον τόπο και διαφημίζουν η κάθε μια διαφορετική προσφορά.
Κι ο έρμος ο πολίτης-πελάτης-ψηφοφόρος πού να πάει; Θα πάει εκεί που έμαθε να πηγαίνει. Εκτός πάλι κι αν μην πάει καθόλου, αλλά το αποτέλεσμα ίδιο θα είναι, αφού τα έσοδα θα μοιραστούν ανάλογα. Σε αντίθεση με τις υπεραγορές.




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire