ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 20 avril 2011

Επέτειος δημοψηφίσματος στην Κύπρο

24 Απριλίου 2004 - Νo pasaran
Του Δρα Ευστάθιου Αβρααμίδη
Φωτογραφία
Στις 24 Απριλίου του 2004, ο κυπριακός ελληνισμός απέρριψε με αγανάκτηση το σχέδιο Ανάν με το οποίο η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλησε να υπηρετήσει τα γεωστρατηγικά και ενεργειακά της συμφέροντα, εξαφανίζοντας τον κυπριακό ελληνισμό. Ένα σχέδιο που σύμφωνα με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντάνιελ Φριντ, έδινε την Κύπρο στην Τουρκία - αλλά άφηνε στην Αγγλία τη νότια θάλασσά της και τα εντός αυτής ενεργειακά αποθέματα. Το σχέδιο αυτό του διεθνούς ιμπεριαλισμού καταργούσε την Κυπριακή Δημοκρατία και τριχοτομούσε την Κύπρο, μετέτρεπε τους Ελληνοκύπριους «σε κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα», όπως είχε πει στο ιστορικό του διάγγελμα ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, εξαρτούσε το μέλλον μας από την ανύπαρκτη καλή θέληση του βουλιμικού τουρκικού κράτους, διατηρούσε τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο για πάντα, νομιμοποιούσε τον εποικισμό μέσω του τουρκικού κρατιδίου που κανείς δεν θα μπορούσε να ελέγξει κ.λπ. Το σχέδιο λοιπόν αυτό με τις ανήκουστες πρόνοιες, το υιοθέτησαν και το υποστήριξαν, δυστυχώς, και πολιτικοί από την Κύπρο και την Ελλάδα, οι οποίοι τάχθηκαν τότε με το σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας και δικτατόρευσης αντί με τον λαό, συστρατεύθηκαν με εκείνους που μας απειλούσαν και μας εκφόβιζαν.
Εξακολούθησαν και μετά το δημοψήφισμα όλοι αυτοί, εντός και εκτός Κύπρου, δεξιοί «ρεαλιστές» και «αριστεροί» «προοδευτικοί» να λυσσομανούν εναντίον του λαού και του άξιου Τάσσου. Η συμπεριφορά των γνωστών αυτών πολιτικών που εξακολουθούν να έχουν την ίδια πολιτική λες και κάποιος τους έχει κουρδίσει και από τότε έμειναν κουρδισμένοι, είναι ένα στίγμα στην ιστορία της Κύπρου και έχει γι’ αυτό στιγματιστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών. Μετά από όσα έχουν εν τω μεταξύ αποκαλυφθεί, θα έπρεπε να έχουν απολογηθεί για τη λανθασμένη κρίση τους και την ανήκουστη συμπεριφορά τους, να απολογηθούν απέναντι στην ιστορία, απέναντι στον λαό και έναντι του τότε Πρόεδρου που κατασυκοφάντησαν με πρωτοφανή ακρότητα. Οι πολιτικοί αυτοί έχοντας τη στήριξη των μεγάλων κομμάτων τους και κάποιων στρατευμένων ΜΜΕ, νομίζουν ότι ο λαός ξέχασε. Το νομίζουν επειδή, όπως τότε, έτσι και τώρα, δεν κρίνουν σωστά. Οι πολίτες θυμούνται. Οι πολιτικοί αυτοί έχουν χάσει τον σεβασμό ακόμα και αυτών που τους ψηφίζουν. Να μην τους φαίνεται παράξενο: ακόμα και οι «οπαδοί», που τους ψηφίζουν από ένα ακατανόητο «κομματικό πατριωτισμό», έχουν ήδη αποφασίσει ότι αν έλθει παρόμοιο σχέδιο θα το απορρίψουν ξανά.
Η παρακμή του πολιτικού μας συστήματος είναι τέτοια, ώστε οι πολίτες ψηφίζουν (ή αναγκάζονται να ψηφίζουν) ανθρώπους, των οποίων δεν εμπιστεύονται την κρίση. Έχουν αποσυνδέσει τους πολιτικούς από τα μεγάλα προβλήματα πολιτικής. Να μην περιμένουν λοιπόν όσοι προωθούν σήμερα σχέδιο αντίστοιχο του σχεδίου Ανάν, δηλαδή οι Δ. Χριστόφιας και Ν. Αναστασιάδης, ότι ο λαός θα το ψηφίσει. Να μη νομίζουν ότι ο λαός ασπάζεται την πολιτική τους, επειδή στις εκλογές θα έχουν πλειοψηφία. Η άποψή τους ήδη δεν μετρά. Το σχέδιο που επωάζεται και το οποίο περιγράφεται από τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του σημερινού Προέδρου, δεν θα περάσει - nο Ρasaran. Να το ξέρουν αυτό όλοι και να κάνουν τους λογαριασμούς τους, αυτές τις μέρες που μνημονεύουμε το μεγάλο «Όχι» ενάντια στο σχέδιο Ανάν, που όπως είπε ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ισάξιο με τα μεγάλα «Όχι» των Ελλήνων. Δεν αναμένουμε απολογία από τους πολίτες που παρασύρθηκαν, αλλά από τους πολιτικούς που τους παρέσυραν. Από αυτούς που είχαν χρέος να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού αλλά δεν το έπραξαν, είτε επειδή δεν ήξεραν ενώ όφειλαν να γνωρίζουν, είτε επειδή γνώριζαν αλλά για διάφορους λόγους τάχθηκαν με την Παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει, όχι να επιλύει, αλλά να κλείνει προσωρινά τα διεθνή προβλήματα, εις βάρος μικρών λαών, που έχουν την ατυχία να εκπροσωπούνται από ανεπαρκές και χειραγωγήσιμο, στην πλειοψηφία του, πολιτικό προσωπικό.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire