ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 22 décembre 2013

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 21/12/2013





Οι αλλαγές στη γραμματεία της ΚΕ και το Πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ, οι διευκολύνσεις για ανέργους από την Τράπεζα Κύπρου, οι επαφές του Προέδρου στις Βρυξέλλες και η έγκριση της τρίτης δόσης από το ΔΝΤ στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της Κύπρου, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Αλλαγή σκηνικού στο ΑΚΕΛ» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο Ν. Κατσουρίδης μένει εκτός καθοδηγητικών οργάνων και είναι απλός Βουλευτής και ότι σαρωτική ήταν η επικράτηση των στελεχών που βρίσκονταν κοντά στον τέως Πρόεδρο.  Αλλού αναφέρει ότι ο απεσταλμένος του Προέδρου στη Ρωσία Σώτος Ζακχαίος πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στη Μόσχα και είχε συναντήσεις μεταξύ άλλων με την Κυβέρνηση και επιχειρηματίες.  Επίσης ο «Φ» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ότι με βάση στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου οι τιμές των προϊόντων μειώνονται αλλά όχι όσο των μισθών.
Διαβάστε επίσης:
Κοινωνία: Τρεις οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο κελί για επεισόδια
Κόσμος: Νέες καρατομήσεις στην Τουρκία
Οικονομία: Διορισμός δύο οίκων για το 18% της Λαϊκής

«Πλήρης επικράτηση Άντρου-Χριστόφια» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Αλήθειας» που αναφέρεται στις χθεσινές εκλογές στο ΑΚΕΛ και γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξασφάλισε ΄πλήρη έλεγχο της γραμματείας και του πολιτικού γραφείου με την στήριξη Χριστόφια’.
  Αλλού αναφέρει ότι δίνεται περίοδος χάριτος για ανέργους στα στεγαστικά δάνεια της Τράπεζας Κύπρου και ότι θα μπορούν να δίνουν το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ μηνιαίως.   Σε άλλο ρεπορτάζ η «Α» αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες και την ενημέρωση για το Κυπριακό.

Η «Σημερινή» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Λίφτινγκ στο ΑΚΕΛ με άρωμα Χριστόφια» και γράφει ότι βρέθηκε εκτός ηγετικής πυραμίδας ο Νίκος Κατσουρίδης και ότι τα ηνία αναλαμβάνουν πλέον στελέχη της Κυβέρνησης του τέως Προέδρου.
  Σε άλλο δημοσίευμα η «Σ» γράφει ότι πέραν των 50 καταθετών προσφεύγουν κατά του Γιούρογκρουπ στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ και ζητούν αποζημιώσεις για το κούρεμα.  Αλλού αναφέρει ότι 30χρονος Ινδός οδηγήθηκε στο κελί για άσεμνη επίθεση εναντίον 32χρονης Βουλγάρας.

«Συνεχής η ανανέωση» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ ενισχύει τις δυνατότητες του κόμματος να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις.
  Αλλού γράφει ότι εγείρεται θέμα τάξης για τον ΥΠΟΙΚ και ότι η ΕΠΟΠΑΗ-ΣΕΚ τον καταγγέλλει για ‘εσκεμμένη συκοφαντική ενέργεια με αφορμή τις συναντήσεις του για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.  Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι εξόργισε τους εκπαιδευτικούς η ομιλία του Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Η αγγλόγλωσση
Cyprus Mail με τίτλο «Δέκα ευρώ μηνιαίως πληρώνουν οι άνεργοι στην Τράπεζα Κύπρου» αναφέρεται στην εξαγγελία της τράπεζας για διευκολύνσεις στους άνεργους που έχουν στεγαστικά δάνεια.  Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι επήλθαν μεγάλες ανακατατάξεις στην ηγεσία του ΑΚΕΛ μετά τις χθεσινές εκλογές.  Αλλού αναφέρει ότι ο Χάρι Πότερ κάνει το ντεπούτο του στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου με νέο έργο το οποίο θα γραφτεί σε συνεργασία με την συγγραφέα J.K Rowling.

Η αγγλόγλωσση
The Cyprus Daily  με τίτλο στο κύριό της θέμα «’Ερχεται το ρευστό» αναφέρεται στην έγκριση του ποσού των 83,5 εκ ευρώ από το ΔΝΤ στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της Κύπρου.  Αλλού αναφέρει ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών ανακοίνωσε διαφορετικά κόμιστρα για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών.  Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα γράφει για ΄βελούδινη επανάσταση’ στο ΑΚΕΛ με τις αλλαγές στη γραμματεία και το πολιτικό γραφείο.

 

 Πηγή: www.philenews.com
 Δημοσιεύτηκε στις 21/12/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire