ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 décembre 2013

Λευκωσία - Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται η παράδοση της Πλατείας Ελευθερίας


Ύστερα από τις καθυστερήσεις, επιβλέπουν καθημερινά

 



Βάσος Βασιλείου

Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται η παράδοση της Πλατείας Ελευθερίας λόγω των διαφωνιών που ανέκυψαν μεταξύ του εργολάβου με τον αρχιτέκτονα (σε πρώτη φάση) και με τον Δήμο Λευκωσίας σε δεύτερη φάση. Λόγω των καθυστερήσεων τις οποίες ο αρχιτέκτονας φορτώνει στον εργολάβο και ο εργολάβος στον αρχιτέκτονα, ο δήμος προχώρησε (κατόπιν υπόδειξης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας) στην επιβολή προστίμου €6.500 ημερησίως από τις 16/6/2013.


Στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2012, αναφέρεται ότι οι εργασίες διαμόρφωσης της Πλατείας άρχισαν στις 6.2.2012, με ημερομηνία αποπεράτωσης την 6.2.2014 και ποσό συμβολαίου €22.969.000. Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
 
Τον Απρίλιο 2012, το Τμήμα Ελέγχου του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, ενεργώντας ως ενδιάμεσος φορέας για το μέρος του έργου που αφορά στον υπόγειο χώρο στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου, με επιστολή του προς τον δήμο, εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο διαχείρισης της σύμβασης, με τον οποίο ενδεχομένως να παρείχετο η δυνατότητα στον εργολάβο να διεκδικήσει χρονικές και οικονομικές απαιτήσεις, λόγω της μη έγκαιρης επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζονταν στο έργο από την ομάδα επίβλεψης. Όπως έγινε γνωστό, ο εργολάβος ζήτησε παράταση 522 ημερών, αλλά ο αρχιτέκτονας ενέκρινε 77 μέρες σε πρώτη φάση και 38 σε δεύτερη φάση, λόγω και της παγκύπριας απεργίας των εργαζομένων και για άλλους λόγους.
 
Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Λευκωσίας ενημέρωσε την Ελεγκτική Υπηρεσία ότι:
 
- Ο δήμος ανταποκρίθηκε αμέσως, αποστέλλοντας όλα τα αιτούμενα στοιχεία που ζητήθηκαν στο Τμήμα Ελέγχου και έδωσε τις ανάλογες οδηγίες στην ομάδα επίβλεψης.
- Τον Ιούλιο 2013, ο δήμος ενέκρινε καθημερινή επί τόπου παρουσία του αρχιτέκτονα στο εργοτάξιο, με επιπλέον αμοιβή, για συνεχή και καθημερινή επίβλεψη του έργου. 


 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 27/12/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire