ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 29 décembre 2013

Ρωσία - Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο στο ρωσικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ



REUTERS/STRINGER/RUSSIA

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 49 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας καμικάζι σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας.
Πρόκειται για την πλέον φονική επίθεση σε ρωσική περιοχή εκτός του Βορείου Καυκάσου τα τελευταία τρία χρόνια.

«Άνθρωποι κείτονταν στο πάτωμα, ουρλιάζοντας και ζητώντας βοήθεια», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αλεξάντρ Κομπλιάκοφ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 TV. «Βοήθησα να μεταφερθεί ένας αστυνομικός που ήταν γεμάτος αίματα στο κεφάλι και το πρόσωπό του. Δεν μπορούσε να μιλήσει».
«Ήταν μια πολύ ισχυρή έκρηξη» είπε στο ρωσικό κανάλι Vesti 24 η Βαλεντίνα Πετριτσένκο, πωλήτρια σε κατάστημα του σταθμού.
Σύμφωνα με το Itar-Tass, η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που βρίσκονται στην είσοδο του σταθμού.
Η έκρηξη, μόλις δύο μήνες μετά από μία άλλη επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια πόλη, εγείρει φόβους για την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνει η Ρωσία στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας σε λιγότερο από έξι εβδομάδες.


Τον Οκτώβριο μία ακόμη γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε λεωφορείο γεμάτο με φοιτητές, παρασύροντας μαζί της στο θάνατο έξι ακόμη άτομα.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή, μετά το νέο συμβάν, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ντμίτρι Πεσκόφ, ενημερώνεται συνεχώς από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τις αρχές ασφαλείας για τις εξελίξεις στο Βόλγκογκραντ και μελετά ήδη τις πρώτες εκθέσεις για την τραγωδία.
Ο Πούτιν διέταξε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Κολέσνικοφ ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι υπηρεσίες ασφαλείας στους συγκοινωνιακούς κόμβους και ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, όπου αναμένεται συνωστισμός λόγω των εορτών.



Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/12/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire