ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 31 décembre 2013

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 31/12/2013




Το θέμα των διορισμών των διοικητικών συμβούλων των ημικρατικών οργανισμών κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Ο Τύπος γράφει ακόμα ότι αυξημένοι είναι οι φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ότι δεν έκλεισε η υπόθεση Μαρί για τον τέως Πρόεδρο, για σύλληψη πατέρα υπόπτου για βιασμό της κόρης του, επιδημία γαστρεντερίτιδας, ευθύνες της κυβέρνησης για τις αυτοκτονίες στις φυλακές, νέο διάταγμα για το ωράριο των καταστημάτων και προβλήματα στα κυπριακά ταχυδρομεία τις ημέρες των γιορτών.


«Ο Φιλελεύθερος» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Παρασκήνιο μέχρι την υστάτη» γράφει ότι το θέμα των προεδριών των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών «κλείδωσε» χθες, ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ δινόταν μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρωθεί και η σύνθεση των μελών. Σε άλλο θέμα γράφει κρίσιμος μήνας για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές είναι ο Ιανουάριος και ότι είναι απαραίτητη η πρόοδος και στον Συνεργατισμό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρωτοσέλιδο του «Φιλελεύθερου»

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Νέα σελίδα στους ημικρατικούς» γράφει ότι τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων αποφασίζει το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στους ημικρατικούς οργανισμούς με δεδομένη την πολιτική βούληση του Προέδρου να περιορισθεί η κομματική επιρροή στη λειτουργία τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία αναμένει απόφαση της έφεσης και ανάλογα θα μελετήσει εκ νέου το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Με νομικό ρίσκο διορίζονται οι Γενικοί» γράφει ότι το θέμα του πιθανού νομικού κωλύματος σε ό,τι αφορά τους διορισμούς Χρίστου Πατσαλίδη και Αλέκου Μιχαηλίδη σε προεδρίες ημικρατικών οργανισμών ήρθε χθες στην επιφάνεια. Αλλού γράφει ότι υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε χθες πατέρας οκτάχρονου κοριτσιού, ως ύποπτος για βιασμό της. Σε άλλο θέμα γράφει για ακήρυχτο «πόλεμο» ανώτατων αξιωματικών με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ και ότι χθες ο Υπουργός Άμυνας είχε καθοριστικό τετ-α-τετ με τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς προς ξεκαθάρισμα του τοπίου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δέσμιος ο κ. Αναστασιάδης» γράφει ότι κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η εικόνα που επιχείρησε να κτίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για αξιοκρατικούς και μη κομματικούς διορισμούς των νέων διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών. Αλλού γράφει για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τις τρεις αυτοκτονίες στις Κεντρικές Φυλακές και αναφέρει ότι εγείρονται σοβαρά πολιτικά ερωτήματα, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη ολιγωρία από πλευράς διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών. Αλλού αναφέρεται σε «πόλεμο» για τη συναγερμοποίηση της Εθνικής Φρουράς.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «
Cyprus Mail» με τίτλο «Αυξάνονται οι φόβοι για ταραχές στους Ολυμπιακούς» γράφει ότι δεύτερη μέσα σε 24 ώρες βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ σκότωσε 14 ανθρώπους, αυξάνοντας τους φόβους για επιθέσεις ισλαμιστών στη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλού γράφει ότι δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τα κυπριακά ταχυδρομεία τα Χριστούγεννα αναφέροντας την περίπτωση δύο ταχυδρομικών σάκων που χάθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου από το αεροδρόμιο της Αθήνας και δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Αλλού γράφει ότι ένας ιστορικός τέχνης εντόπισε δύο έργα τέχνης που είχαν κλαπεί από τους Ναζί μέσα στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Η αγγλόγλωσση «
The Cyprus Daily» με τίτλο «Αναλαμβάνοντας την καρέκλα» γράφει ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για το ποιοί θα προεδρεύουν των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών αλλά οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν μέχρι αργά τη νύχτα ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων για να ολοκληρωθεί η λίστα των μελών. Αλλού γράφει για νέο διάταγμα που θα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και επικαλείται δήλωση της Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εφημερίδα ότι γίνονται σκέψεις παράτασης για ακόμα ένα μήνα. Γράφει ακόμα ότι ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλίδης καλεί στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του όλους σε ενότητα για διάσωση της οικονομίας.

 

Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 31/12/2013 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire