ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 8 mai 2014

Ο θάνατος ενός Ευρωπαίου έχει περισσότερη αξία από το θάνατο ενός Αφρικανού


Ξένια Τούρκη

Δεν έχουμε ολοι την ίδια αξία

Εφτά χρόνια κρατούν οι έρευνες για την Μαντλίν Μακάν. Η μικρή βρετανίδα εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία, όταν βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς και τα αδέρφια της. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την υπόθεση. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης παραμένει μεγάλο για την υπόθεση. Οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά την υπόθεση, βλέπει το φως της δημοσιότητας με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να θέλουν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη με τη μικρή Μαντλίν.
Την ίδια στιγμή, δεκάδες κορίτσια εξαφανίζονται καθημερινά σε πολλές αφρικανικές χώρες. Η πρόσφατη απαγωγή 230 μαθητριών από σχολείο στη Νιγηρία, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ελάχιστα μαθαίνουμε για αυτές τις εξαφανίσεις. Και ίσως αν δεν ήταν τραγικά εντυπωσιακή η απαγωγή αυτή, η ειδήσεις που σχετίζονται μαζί της, ενδεχομένως να περνούσαν στα ψιλά.
Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές. Ειδησεογραφικά τουλάχιστον δεν μετρώνται όλες οι ζωές με την ίδια αξία. Διαφορετική αξία έχει ένα τετράχρονο, ξανθό αγγελούδι από τη Βρετανία και διαφορετική αξία έχουν εκατοντάδες μελαχρινά κορίτσια από τη Νιγηρία. Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Την ίδια μέρα, που έγινε η βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σημειώθηκαν εκρήξεις με δεκάδες νεκρούς στο Ιράκ και τη Συρία. Όλα τα δάκρυα ήταν για τους τρεις Αμερικανούς. Οι νεκροί της Συρίας και του Ιράκ, πέρασαν στα ψιλά των ειδήσεων και μόνο οι δικοί τους έκλαψαν για αυτούς.
Πρόκειται, φυσικά για διακρίσεις. Και δυστυχώς δεν υπάρχουν σημάδια ότι πρόκειται σύντομα να εξαλειφθούν. Οι ειδήσεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από τις ΗΠΑ κρίνονται ως πιο σημαντικές από τις ειδήσεις που προέρχονται από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή. Ο θάνατος ενός Ευρωπαίου έχει περισσότερη αξία από το θάνατο ενός Αφρικανού.
Ξένια Τούρκη
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-x-tourki/111/198065/den-echoume-oloi-tin-idia-axia#sthash.jayKZBf1.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire