ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 23 mai 2015

Ελλάδα - Κριτική στελεχών στην κυβέρνηση στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Επικρίσεις για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου διατύπωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ κάποιοι μίλησαν και για το ενδεχόμενο της ρήξης.

Κριτική στελεχών στην κυβέρνηση στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ


Στην εισήγησή του ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο οποίος είναι και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, ανέφερε μεταξύ άλλων: Nα προετοιμάσουμε το λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε.

Παραίνεσε, δε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "να μην λέμε ότι όλα είναι καλά" και τόνισε: "Για μας δεν είναι ούτε πάση θυσία στο ευρώ ούτε στη συμφωνία".


Ο ίδιος υπογράμμισε ότι "ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο", ενώ επισήμανε ότι "αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της".

Ο κ. Πετράκος υποστήριξε ότι η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ήταν μεγάλο λάθος. "Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ", είπε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε:

"Η μάχη της διαπραγμάτευσης χάθηκε στις 20 Φλεβάρη. Δίλημμα ρήξη ή συμφωνία δεν υπάρχει γιατί η ρήξη οδηγεί σε εθνική τραγωδία. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια συμφωνία με επαχθείς όρους και από εδώ και πέρα παλεύουμε να είναι όσον το δυνατόν λιγότερο επώδυνη. Θα μπορούσε να είχε ενισχυθεί η συμφωνία αυτή με ένα δημοψήφισμα".

Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη εκτόξευσε ο Γιάννης Μηλιός, λέγοντας: Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας. Αυτά που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αποχώρησαν, διότι είχαν κάποια συνάντηση, οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λεουτσάκος και Νταβανέλος. Είναι πολύ πιθανό η Αριστερή Πλατφόρμα να καταθέσει την Κυριακή κάποιο κείμενο που να τονίζει ότι η όποια συμφωνία πρέπει να ακουμπάει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και δεν πρέπει να προσβάλλει την Αριστερά.

Εν τω μεταξύ, πριν ξεκινήσει η Κεντρική Επιτροπή, κείμενο που ανέβηκε στο site του Παναγιώτη Λαφαζάνη iskra ζητούσε ρήξη με τους δανειστές και έξοδο απο το ευρώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία η προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να μην υποκύψει στις προσταγές των δανειστών, να ενημερώσει πλήρως και με σαφήνει τον ελληνικό λαό, να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα και να προχωρήσει στον κατά το δυνατόν καλύτερο σχεδιασμό όλων των εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει η χώρα".

Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και απάντησε στους εσωκομματικούς επικτριτές του σχετικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

"Στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης, παρά το ότι το βάρος πέφτει στη διαπραγμάτευση, έχουμε πετύχει ήδη πολλά. Θα αρκεστώ εδώ απλώς σε μια μικρή σταχυολόγηση, για όσους ακόμα συντηρούν το μύθο, ότι έχουμε ξεχάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ότι έχουμε παρεκκλίνει από τις προγραμματικές μας δηλώσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύτηκε στις 23/05/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire