ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 24 mai 2015

Κύπρος - Η κυβέρνηση προσχεδιασμένα και αδίστακτα, οδηγεί το κράτος σε διάλυση, προκειμένου να προετοιμάσει τον λαό για την αποδοχή της λύσης που επιδιώκει

 Κωστάκης Αντωνίου

Με αφορμή άρθρο μου την περασμένη Παρασκευή, σχετικά με τα συμβάντα στον Τελικό Κυπέλλου, και την αναφορά μου ότι «είμαστε κράτος ανύπαρκτο», φίλος αναγνώστης, σε σχόλιό του στο sigmalive, με ερωτά:

«Αποκλείεις το ενδεχόμενο, κάποιοι με οποιονδήποτε τρόπο, για δικούς τους λόγους, να θέλουν να μεγιστοποιήσουν την απαξίωση προς το κράτος αυτό που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία;».

Όχι, φίλε μου. Αν παρακολουθούσες τακτικά την αρθρογραφία μου, θα διαπίστωνες ότι είμαι ο πρώτος, ο οποίος σε περισσότερα από ένα άρθρα μου, έχω επισημάνει αυτό που καταθέτεις. Ότι οι κυβερνώντες, προσχεδιασμένα και αδίστακτα, οδηγούν το κράτος σε διάλυση, προκειμένου να προετοιμάσουν τον λαό για την αποδοχή της λύσης που επιδιώκουν. Και αυτό δεν είναι αποκύημα φαντασίας. Το μαρτυρεί όλη η πορεία της Κυβέρνησης, οι αποφάσεις της και τα γεγονότα.

1. Φτωχοποίησαν, ή ενέτειναν τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, προκειμένου να οδηγήσουν τους πολίτες σε τέτοια απόγνωση, ώστε να θεωρούν πως η Κυπριακή Δημοκρατία οδηγείται στη διάλυση και η μόνη διέξοδος, για ένα καλύτερο μέλλον, είναι η επιλογή της λύσης που θα έλθει.

2. Έχουν καταρρακώσει κάθε θεσμό, διά των παρεμβάσεων και των φανερών προσπαθειών τους να τους αλώσουν, και να τους θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

3. Με τα σκληρά και αυθαίρετα μέτρα που λαμβάνουν, έχουν προκαλέσει τον χλευασμό και ακόμη και το μίσος μιας μεγάλης μερίδας πολιτών προς το κράτος τους. Και όταν οι πολίτες αρχίσουν να απαξιώνουν το κράτος τους, δεν πιστεύουν σε αυτό και το θεωρούν εχθρό τους, η άλλη επιλογή τους είναι η αποδοχή ενός άλλους κράτους που θα προκύψει από τη λύση.

4. Η φτωχοποίηση του κυπριακού κράτους στερεί από τον κυπριακό Ελληνισμό το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό του πλεονέκτημα: την οικονομική ισχύ. Και ένας λαός άνεργος, πεινασμένος, εξαρτώμενος από δανεικά, είναι πολύ ευκολότερο να επιλέξει την όποια λύση τού προσφέρουν.

5. Δεν είναι τυχαία η καθημερινή σχεδόν αναφορά των κυβερνώντων, ότι η λύση του Κυπριακού θα προκαλέσει «έκρηξη στην οικονομία» και θα θέσει τέρμα στον οικονομικό Γολγοθά του λαού. Το δέλεαρ που προσφέρεται είναι πασιφανές: Δεχθείτε τη λύση και η Κύπρος από τη χρεοκοπία, θα μετατραπεί σε Γη της Επαγγελίας.

6. Το συνεχές ξεχαρβάλωμα του Συντάγματος διά πλαγίων μέσων, όπως επιχειρείται τώρα και στην περίπτωση της CYTA, μαζί με τη μη αποκρυπτόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να υπερφαλαγγίζει αποφάσεις της Βουλής, να κυβερνά διά διαταγμάτων, να ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων πορίσματα ποινικών ανακριτών και γενικά να δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

7. Το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Δεν θα απομείνει κανένα στοιχείο κυπριακό που να θυμίζει Κυπριακή Δημοκρατία. Τον κρατικό αερομεταφορέα τον οδήγησαν στο κλείσιμο. Τις κυπριακές τράπεζες τις παρέδωσαν στους ξένους. Αύριο θα ξεπουλήσουν σε ξένα συμφέροντα και τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, μαζί με την εθνική ασφάλεια. Τα σπίτια των Κυπρίων θα τα παραδώσουν σε ξένα επενδυτικά ταμεία. Θα υπάρχει, σε λίγο καιρό, μία κατ΄ όνομα Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία δεν θα διαθέτει κανένα κυπριακό περιουσιακό στοιχείο, υποδουλωμένη στα ξένα οικονομικά συμφέροντα.

Μένουμε ως εδώ. Η Κυβέρνηση παρέλαβε κράτος και θα παραδώσει κράτος υπό διάλυση. Με μία κολοβωμένη δημοκρατία, με μία χρεοκοπημένη οικονομία, με ένα λαό άνεργο και χωρίς ελπίδα, με όλους τους θεσμούς του απαξιωμένους, με όλες τις υπηρεσίες του να βρίσκονται σε κατάσταση παράλυσης, με ανύπαρκτο εθνικό πλούτο, με πολίτες να αντιμετωπίζουν εικόνα διάλυσης παντού, και τους κίονες που κρατούν την Κυπριακή Δημοκρατία, όρθια, να ραγίζουν ο ένας μετά τον άλλο.

Και επανατονίζουμε: Οι συνθήκες σήμερα δεν είναι οι συνθήκες του 2004, όταν ο λαός είχε ερείσματα να προστατεύσει το κράτος του, την οικονομική του ευημερία, την κρατική του οντότητα. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Οι συνθήκες έχουν αλλοιωθεί και ανατραπεί, τα «συν» κατέστησαν «πλην», και είναι πολύ ευκολότερο, ο λαός να επιλέξει μεταξύ ενός υπό κατεδάφιση κράτους την όποια λύση. Υπό το κράτος των ψευδαισθήσεων που του καλλιεργούνται, αλλά και των άλλων θλιβερών που προαναφέραμε...



Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 24/05/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire