ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 16 juillet 2016

Τουρκία - Φετουλάχ Γκιουλέν - Το πραξικόπημα σκηνοθετήθηκε από τον Ερντογάν

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένος εχθρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, καταδίκασε, από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί, «με τους πιο κατηγορηματικούς όρους»,την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία από στασιαστές στρατιώτες και αφήνει αιχμές για το ρόλο του Ερντογάν.

O Γκιουλέν σε μια σπάνια συνέντευξή του, η πρώτη από το 2014, ενώπιον μιας μικρής ομάδας δημοσιογράφων στο σπίτι του στην Πενσυλβάνια δήλωσε ότι απορρίπτει όλες τις κατηγορίες εναντίον του που τον θέλουν ως υποκινητή του πραξικοπήματος.

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος πιστεύει τις κατηγορίες που μου προσάπτει ο Ερντογάν» λέει ο Γκιουλέν και προσθέτει: «Υπάρχει η πιθανότητα το πραξικόπημα να ήταν σκηνοθετημένο με στόχο περαιτέρω κατηγορίες εναντίων των Γκιουλενιστών» αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ερντογάν.
«Φαίνεται ότι δεν έχουν καμία ανοχή για οποιοδήποτε κίνημα, για οποιαδήποτε οργάνωση που δεν ελέγχουν πλήρως» επισήμανε.

Ο ίδιος είπε πως υπέφερε κάθε φορά που προέκυπτε πραξικόπημα στην Τουρκία. «Τώρα η Τουρκία είναι στο δρόμο της δημοκρατίας και δεν υπάρχει επιστροφή» είπε και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης».

Παράλληλα ο Alp Aslandogan σύμβουλος επικοινωνίας του Γκιουλέν δήλωσε ότι το μοτίβο του πραξικοπήματος της Παρασκευής ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα.
«Το πραξικόπημα ήταν ιδιαίτερα ανοργάνωτο και όλα μοιάζουν να εξελίσσονται προς όφελος του Ερντογάν. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πως έγινε και εξελίχθηκε αυτό το πραξικόπημα» προσθέτει.Πηγή: www.huffingtonpost.gr
Δημοσιεύτηκε στις 16/07/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire