Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
30 κολοκυθοανθοί300 γρ. πλιγούρι
1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
3 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
3 µικρές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
2 κ.σ. φρέσκο δυόσµο, ψιλοκοµµένο
3 κ.σ. φρέσκο µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
ξύσµα και χυµός από 2 λεµόνια, ακέρωτα
αλάτι και πιπέρι
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
Για το αρωµατικό γιαούρτι
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. κρητική µαλάκα ή άλλου τύπου αλοιφώδες τυρί
2 κ.σ. φρέσκο δυόσµο, ψιλοκοµµένο
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. χυµό λεµονιού
½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουµε τους κολοκυθοανθούς κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό. Ανοίγουµε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούµε τους στήµονες από το κέντρο. Αφήνουµε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι.
Σε ένα µπολ ρίχνουµε το πλιγούρι, τα λαχανικά, τα αρωµατικά (και το ξύσµα του λεµονιού), αλάτι, πιπέρι και τη µισή ποσότητα του ελαιόλαδου. Ανακατεύουµε καλά. Με το µείγµα αυτό γεµίζουµε τους ανθούς µέχρι τη µέση. Διπλώνουµε τις άκρες στο κέντρο και τους τοποθετούµε σε µια κατσαρόλα. Ρίχνουµε 2-3 ποτήρια χλιαρό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλατοπίπερο. Σκεπάζουµε µε ένα πιάτο και µαγειρεύουµε για περίπου 20 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουµε τον χυµό του λεµονιού.
Ετοιµάζουµε τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού ρίχνοντας σε ένα µπολ όλα τα υλικά και ανακατεύοντας καλά µε το σύρµα. Σερβίρουµε τους κολοκυθοανθούς χλιαρούς µε την αρωµατική σάλτσα γιαουρτιού.
Οι στήµονες πρέπει να βγουν µε προσοχή από τους ανθούς για να µην τρυπήσουν και αδειάσει η γέµιση κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 18/07/2013
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire