ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 5 février 2011

Δημοκρατία κυπριακής κοπής...

Οι μεν φοβούνται συζήτηση του Κυπριακού, οι δε της οικονομίας

  Κωστάκης  Αντωνίου

O Nίκος Αναστασιάδης δεν επιθυμεί συζήτηση και αντιπαραθέσεις για το Κυπριακό, κατά την προεκλογική περίοδο. Όταν ο ίδιος και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, τους τελευταίους μήνες, έχουν επιδοθεί σε μια έντονη αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, με επίκεντρο το Κυπριακό. Φαίνεται ότι στον ΔΗΣΥ θεωρούν ευλογία τις συγκρούσεις για το εθνικό θέμα πριν από την προεκλογική εκστρατεία, και κατάρα τις συγκρούσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία!
Στην κυβερνητική πλευρά, τώρα, δεν θέλουν συζήτηση και αντιπαραθέσεις για την οικονομία. Ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνης Πασχαλίδης δήλωσε: «Η οικονομία είναι πολύ σημαντική για να την παίξουμε μπαλάκι στον προεκλογικό αγώνα».
Θαυμάστε σύγχρονη ευρωπαϊκή αντίληψη στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου! Το κάθε κόμμα επιλέγει προς συζήτηση εκείνο που το βολεύει και απορρίπτει εκείνο που θεωρεί ότι το θέτει σε μειονεκτική θέση.

Ο κ. Αναστασιάδης ανησυχεί από το ενδεχόμενο, στην προεκλογική περίοδο, να τεθεί ενώπιον του ΔΗΣΥ η πλήρης στήριξη που πρόσφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια ώς πριν από μερικούς μήνες. Ανησυχεί από το ενδεχόμενο να τεθεί το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν το κόμμα να προσφέρει υποστήριξη σε μια παλαιολιθική διαδικασία, όπως είναι ο ψευδεπίγραφος διάλογος, και ύστερα από μια 36ετία να διαπιστώνει ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι αποτελεσματική και να ζητεί διεύρυνσή της, επιστρέφοντας στην εποχή των Δεγκλερή και Αλντικαστί.
Ανησυχεί, ακόμη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, από το βέβαιο ενδεχόμενο να του υπενθυμίσει ένας τη στάση του Δημοκρατικού Συναγερμού έναντι του σχεδίου Ανάν. Και αγωνιά στο ενδεχόμενο να βρεθούν στο ίδιο προεκλογικό πάνελ για να υπερασπιστούν τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Χρίστος Κληρίδης μαζί με την Καίτη Κληρίδη, και ο Πρόδρομος Προδρόμου μαζί με τον Κώστα Θεμιστοκλέους!
Κατά τον ίδιο τρόπο ανησυχεί και ο Αντώνης Πασχαλίδης, να συζητηθεί στην προεκλογική περίοδο το θέμα της οικονομίας. Διότι εκεί θα καταδειχθεί η κυβερνητική ολιγωρία, θα τεθούν η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, η συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών, θα στηθεί στον τοίχο η Κυβέρνηση για τις 29 χιλιάδες ανέργους, θα σημειωθεί η ατολμία της να αντιμετωπίσει το κρατικό μισθολόγιο και τις χρυσές συντάξεις, καθώς και η πλήρης ανικανότητά της να λάβει τα μέτρα που επιβάλλονται για τη λύση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας.
Στο Δημοκρατικό Συναγερμό δεν συμφέρει να συζητηθεί το εθνικό θέμα, στην Κυβέρνηση και στο ΑΚΕΛ δεν συμφέρει να συζητηθεί το θέμα της οικονομίας. Επιλέγουν και οι δύο τα θέματα που τους βολεύουν, και απορρίπτουν όσα τους εκθέτουν.
Και ο λαός; Ο πολίτης που θέλει να ακούσει και τις θέσεις στο εθνικό θέμα και τις θέσεις στην οικονομία, προτού αποφασίσει πού θα ρίξει την ψήφο του;
Αυτός ας κουρεύεται! Ποιος τον λαμβάνει υπόψη...
Ηλ. διεύθυνση: antoniouc@simerini.com

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire