ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 25 février 2011

Εκτοπισμένοι Έλληνες

Παγκόσμιο Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων

Από Δελτίο Τύπου της Αδούλωτης Κερύνειας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το παγκόσμιο Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων που διοργάνωσε στη Λευκωσία στις 19/2/2011 το προσφυγικό Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών-ΚΥΚΕΜ.
Το Συνέδριο αποτελούσε μια ακόμη σοβαρή πρωτοβουλία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια ενταγμένη στην προσπάθεια συσπείρωσης και συντονισμού προσπαθειών με στόχο την αναχαίτιση των Τουρκικών  επεκτατικών ενεργειών σε  βάρος του Ελληνισμού.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν οι αναφορές των αδελφών Εκτοπισμένων Ελλήνων από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Θράκη, την Ήπειρο, την Ίμβρο, την Τένεδο, για την γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους, την εγκατάλειψη που έτυχαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις έναντι των αυθαιρεσιών του Κεμαλικού καθεστώτος, και για τους αγώνες των απογόνων να διατηρηθεί η μνήμη, η κουλτούρα , τα ήθη και τα έθιμα.

Τραγικός ήταν ο παραλληλισμός  με τα δικά μας δεινά στα χέρια των Νεοτούρκων το 1974, δεκάδες χρόνια  μετά.
Επιβεβαιώθηκε  ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μέσα από λάθη και ανεπάρκεια των Ηγετών του Ελληνισμού από το 1920 μέχρι σήμερα, πράγμα που κοστίζει στον Ελληνισμό συνεχή συρρίκνωση.
Ως αποτέλεσμα των διαπιστώσεων αυτών  το Συνέδριο  κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα και αποφάσεις:

v     Ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο Ελληνισμός εκ των κάτω να απαιτήσει και διεκδικήσει δικαίωση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου,
v     Ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας μόνιμης Επιτροπής των Εκτοπισμένων Ελλήνων για συντονισμό ενεργειών προς Δικαίωση.

Στο Συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό με εκπρόσωπό του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β. Χαιρετισμούς έστειλαν γραπτώς και η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο από την Αθήνα και η Ελληνική Κοινότητα Βελγίου.
Στο Συνέδριο παρέστησαν εκπρόσωποι των Κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΣΥ, ΕΥΡΩΚΟ, και Οικολόγων , Βουλευτές, πρώην Υπουργοί Παιδείας και Άμυνας, η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κερύνειας. Εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και πλήθος κόσμου. Συγχαίρουμε όλους όσους παρέστησαν.
Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα ετοιμασθούν και θα διατεθούν σε όλους, Θα αναρτηθούν και στο διαδίκτυο.
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια



                                                                                                           






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire