ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 28 février 2011

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον αντιπολιτευόμενης τουρκοκυπριακής εφημερίδας

Τρομοκρατία και φίμωση ο στόχος των δραστών
Βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των γραφείων της «Αφρίκα»
Φωτογραφία
ΕΝΑόπλο τύπου glock, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον των γραφείων της τ/κ εφημερίδας Αφρίκα, βρέθηκε στο χώρο στάθμευσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το όπλο εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι από 13χρονο, ο οποίος προσήλθε με την οικογένειά του στη λεγόμενη Αστυνομία του ψευδοκράτους και το παρέδωσε. Μέχρι στιγμής η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη λεγόμενη Αστυνομία.
Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου καταδίκασε την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, λέγοντας πως δεν εγκρίνει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και εφημερίδων. «Διανύοντας κρίσιμες και ευαίσθητες ημέρες, η αηδιαστική επίθεση με όπλο εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα προκάλεσε βαθειά λύπη», δήλωσε και ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κουτσιούκ.
Εξάλλου, εκτός από τα πολιτικά κόμματα, πολλές κοινωνικές ομάδες, συντεχνίες, οργανώσεις κ.λπ. έχουν εκδώσει ανακοινώσεις που καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση εναντίον της Αφρίκα. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CΤΡ) Φερντί Σογιέρ δήλωσε ότι «η επίθεση των σκοτεινών δυνάμεων στρέφεται εναντίον όλων». Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι η επίθεση ήταν απαράδεκτη και στρεφόταν κατά της ελευθεροτυπίας. Ο αρχηγός του Κοινωνικού Κόμματος Δημοκρατίας (ΤDΡ) Μεχμέτ Τσακιτζί είπε ότι «οι σφαίρες ήταν εναντίον της τ/κ κοινότητας».
Ο ίδιος ο Σενέρ Λεβέντ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, δήλωσε πως «δεν πρόκειται να μας φιμώσουν. Η επίθεση είχε στόχο να τρομοκρατήσει όλους όσοι υψώνουν φωνή», ανέφερε.
Οι άγνωστοι προειδοποιούν τον Σενέρ Λεβέντ πως αν συνεχίσει την ίδια στάση («αν συνεχίσεις να γράφεις ψεύδη», όπως συγκεκριμένα αναφέρεται) τότε την επόμενη φορά οι σφαίρες δεν θα έχουν στόχο την πόρτα αλλά τον ίδιο.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire