ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 9 avril 2011

Συμφωνία την τελευταία στιγμή για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Τα βρήκαν στην παράταση στις ΗΠΑ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και οι ηγέτες του Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία την τελευταία στιγμή για τον προϋπολογισμό, αποτρέποντας το «κυβερνητικό λουκέτο» που θα επηρέαζε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
 Με το χρόνο να απειλεί, οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα και των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικανών κατέληξαν σε συμβιβασμό για την χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, μέχρι την επίσημη σύνταξη του προϋπολογισμού.
 Το ενδεχόμενο λουκέτο – θα ήταν το πρώτο τα τελευταία 15 χρόνια – θα ανάγκαζε τους πλείστους υπαλλήλους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών να πάρουν άδειες άνευ απολαβών, την αναστολή των εργασιών σημαντικών κυβερνητικών υπηρεσιών και το κλείσιμο εθνικών μνημείων και πάρκων.


Πάντως, το μεγαλύτερο κίνητρο για συμφωνία φαίνεται να αποτέλεσε η ζημιά που θα προκαλούσε ενδεχόμενη αποτυχία στον Ομπάμα, τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς, εν όψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους. Ενδεχόμενη διαφωνία θα προκαλούσε τεράστια δυσφορία στους ψηφοφόρους.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) το Μνημείο του Ουάσινγκτον και όλη η ομοσπονδιακή ‘μηχανή’ θα λειτουργούν κανονικά», δήλωσε χαμογελώντας ο Ομπάμα, αργά χθες το βράδυ από το Λευκό Οίκο.

Μετά από μέρες εντατικών διαπραγματεύσεων, Ρεπουμπλικανοί βουλευτές σημείωσαν ότι η συμφωνία που κατέληξε σε περικοπές $37.8  δισεκατομμυρίων για το υπόλοιπο της νομισματικής χρονιάς, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: REUTERS

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire