ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 9 avril 2011

Σκοτώνουν όλοι, σκοτώνει και το ΝΑΤΟ

Δεν απολογείται το ΝΑΤΟ
Επιμένει ότι ο βομβαρδισμός των ανταρτών ήταν λάθος
Φωτογραφία
Τεταμένες είναι οι σχέσεις του ΝΑΤΟ και των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, μια μέρα μετά το βομβαρδισμών ανταρτών από αεροσκάφη της συμμαχίας κοντά στην πόλη Ατζαμπίγια. Από την επίθεση αυτή τέσσερεις αντάρτες σκοτώθηκαν, ωστόσο τοπικός γιατρός υποστηρίζει ότι οι νεκροί ενδέχεται να έχουν φθάσει και τους 13. Το ΝΑΤΟ αρνείται να απολογηθεί για την επίθεση κατά των ανταρτών. Ο ναύαρχος Ρας Χάρντινγκ δήλωσε ότι μέχρι που έγινε το συμβάν η συμμαχία δεν είχε ιδέα ότι τα τανκ που δέχθηκαν επίθεση χρησιμοποιούνταν από τους αντικαθεστωτικούς και όχι από τις δυνάμεις του Καντάφι. Είπε ότι στην περιοχή ανάμεσα στην πόλη Ατζαμπίγια και Μπρέγκα, όπου έγινε η επίθεση, υπήρχαν πολλά οχήματα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο σε ποια από τις δύο πλευρές ανήκαν. «Καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τους αμάχους», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επεσήμανε ακόμη ότι υπήρξαν αναφορές για τανκ υποστηρικτών του Λίβυου ηγέτη που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή και που έβαζαν κατά αμάχων.
Το ΝΑΤΟ διέψευσε ότι βομβάρδισε τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι οι φωτιές στην πετρελαιοπηγή Αλ Σαρίρ είναι πιθανότερο να σχετίζονται με συγκρούσεις στην περιοχή και όχι με βομβαρδισμό των συμμάχων. «Οι κατηγορίες του συνταγματάρχη Καντάφι ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για τις ζημιές στην πετρελαιοπηγή είναι ψευδείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Η αντίδραση των αντικαθεστωτικών παραμένει έντονη. Ωστόσο, καθώς χρειάζονται τη δυτική βοήθεια προκειμένου να εξουδετερώσουν τις επιθέσεις που δέχονται, επεδίωξαν με δηλώσεις τους να μην οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα.
Πάντως, σε κόλαση για τον άμαχο πληθυσμό φαίνεται πως έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η στρατηγικής σημασίας πόλη Μισράτα. Για άλλη μια νύχτα συνεχίστηκαν οι σφοδρές οδομαχίες μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών, με επίκεντρο οδική αρτηρία που οδηγεί προς το λιμάνι της πόλης. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε η δυτική συμμαχία χτύπησε θέσεις των ανταρτών και στα περίχωρα της Μπρέγκας, σκοτώνοντας πέντε μαχητές.
Οι αντικαθεστωτικοί απέρριψαν προηγουμένως πρόταση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για κατάπαυση του πυρός και διάλογο με τον Μουαμάρ Καντάφι.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire