ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 29 mars 2014

Υγεία - Τι είναι οι φλεγμονές, και ποιες είναι οι τροφές που τις καταπολεμούν;



Ενισχύστε τον οργανισμό σας με τον πιο απλό τρόπο 



Οι φλεγμονές δεν είναι τίποτα άλλο από τον τρόπο του οργανισμού μας να αμύνεται ενάντια στους τραυματισμούς και τις μολύνσεις. Πρόκειται, δηλαδή, για έναν φυσικό, αμυντικό μηχανισμό που ενισχύει την μολυσμένη περιοχή του οργανισμού μας με ανοσοποιητικά κύτταρα και θρεπτικά στοιχεία, βοηθώντας τον, έτσι, να γίνει καλά. Ο φυσικότερος τρόπος να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας δεν είναι άλλος από μία δίαιτα πλούσια σε αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις τροφές. Δείτε ποιες είναι αυτές που ωφελούν τον οργανισμό μας περισσότερο.
1) Αγνό, παρθένο ελαιόλαδο
Περιέχει φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι ο κύριος υπεύθυνος εξαιτίας του οποίου η μεσογειακή διατροφή εγγυάται χαμηλά επίπεδα καρδιαγγειακών νοσημάτων.

2) Τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά
Σολωμός, ρέγκα, σαρδέλες, αντζούγιες, καρύδια και λιναρόσπορος είναι μερικές μόνο από τις τροφές που βοηθούν τον οργανισμό να να εξισορροπήσει την καλή και την κακή χοληστερίνη, ενισχύοντας, έτσι, το ανοσοποιητικό και την καρδιά.

3) Πράσινο τσάι
Περιέχει διάφορα φυτοχημικά τα οποία φαίνεται να καταπολεμούν τις φλεγμονές και να διατηρούν σε καλή κατάσταση τις αρθρώσεις. Τρία με τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως μπορούν να κάνουν θαύματα.

4) Φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Όσο περισσότερα φρούτα του δάσους τρώτε, τόσο το καλύτερο. Φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, κεράσια, είναι μερικά μόνο από τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα τα οποία, μάλιστα, έχουν και αντιγηραντικές ιδιότητες.

5) Μπαχαρικά
Τζίντζερ, σκόρδο και κανέλα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές στην μαγειρική σας, αφού είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


 
 
Πηγή: www.queen.gr
Δημοσιεύτηκε στις 27/03/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire