ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 20 mars 2014

Εμφανίζεται το Ποτάμι, σταθερή η Χρυσή Αυγή, οι μεγάλοι σε ακινησία...

Pulse RC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Μείωση της διαφοράς μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων με πτώση των ποσοστών και των δύο, μικρή κάμψη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, εμφάνιση για πρώτη φορά του κόμματος «Το Ποτάμι», στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές και έξοδο της ΔΗΜΑΡ από τη Βουλή καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, ακολουθεί η ΝΔ με 19%, η Χρυσή Αυγή με 10%, το Ποτάμι με 6,5%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 5,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Εκτός Βουλής εμφανίζει η δημοσκόπηση τη ΔΗΜΑΡ καθώς συγκεντρώνει το 2% ενώ 11% αποτελούν οι αναποφάσιστοι και 9% δηλώνουν αποχή/λευκό/.
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι προηγείται με 19%, ακολουθεί η ΝΔ με 17%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΠΑΣΟΚ/Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 12% των ερωτηθέντων ενώ το 8,% δηλώνει ότι θα απέχει ή θα ψηφίσει λευκό.
Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 31% με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 4% ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 51% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κατάλληλο κάποιον από αυτούς τους δύο.
Η έρευνα ήταν πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 17 και 18 Μαρτίου 2014.
Newsroom Enet

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire