ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 19 mars 2014

Κύπρος : Άλλος ένας βολεύεται στο Προεδρικό

 
Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του Tothemaonline.com, μπορεί οι Ανδρέας Πιτσιλίδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, να κατέληξαν στα πλαίσια της πρωινής συνάντησης τους, ότι η ιστορία της υποψηφιότητας του πρώτου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, τελειώνει εδώ, εντούτοις ο Πρόεδρος του κόμματος, είναι έτοιμος, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ανοίξει νέους δρόμους για τον Ευρωβουλευτή, στην Κύπρο.
Το κεφάλαιο Βρυξέλλες, μπορεί να θεωρείται κλειστό πλέον για τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Πιτσιλίδη, εντούτοις το πρωί, στα πλαίσια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, συζητήθηκαν οι προοπτικές εδραίωσης μίας νέας σχέσης συνεργασίας, μεταξύ Δημοκρατικού Συναγερμού και Πιτσιλίδη, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν, εάν το επιθυμεί και ο ίδιος, προς το Προεδρικό, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του Tothemaonline.com.
Στην πρωινή τους συνάντηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεκαθάρισε προς τον Ανδρέα Πιτσιλίδη, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχουν κάθε πρόθεση να τον αξιοποιήσουν ενεργά στην παράταξη.
Στην παρούσα φάση όμως, όπου το ζητούμενο ήταν η συμπερίληψη του ονόματος του κύριου Πιτσιλίδη, στο ευρωψηφοδέλτιο της 25ης Μαΐου, δεν είναι δυνατή η αλλαγή της διαδικασίας, όπως αυτή καθορίστηκε μέσα από την έκβαση της απόφασης των μελών του Πολιτικού Γραφείου, με την οποία δόθηκε το χρίσμα του υποψηφίου, στους Χρήστο Στυλιανίδη και Λευτέρη Χριστοφόρου, αφήνοντας εκτός τους Πιτσιλίδη και Σαμψών.
Σύμφωνα με τον κύριο Νεοφύτου, τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί αφού το ερχόμενο Σάββατο, το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος, θα παρουσιάσει τον αριστίνδην υποψήφιο του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Τυχόν αλλαγή της διαδικασίας, όπως εκτιμά ο Αβέρωφ Νεοφύτου, θα προκαλέσει ενστάσεις και πιθανόν να προκύψουν νέοι διεκδικητές στην κούρσα για το ψηφοδέλτιο, προκαλώντας αχρείαστες συγχύσεις και καθυστερήσεις.
Θα σκεφτούν και θα αποφασίσουν πως θα τον αξιοποιησουν
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν και ο Ανδρέας Πιτσιλίδης, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του, προς τον Πρόεδρου του ΔΗΣΥ, για την τροπή που πήραν τα πράγαμτα, εντούτοις δήλωσε ότι θα στηρίξει ενεργά την εκστρατεία των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ.
Όσο για το δικό του μέλλον στην Κύπρο, οι ορίζοντες είναι ανοικτοί για τον Ευρωβουλευτή, αφού τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασαν την πρόθεση τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητες του, είτε με την ανάληψη, εκ μέρους του Ανδρέα Πιτσιλίδη, ενός ενεργού ρόλου στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, ή με ένα ενδεχόμενο διορισμό του στο Προεδρικό, στο πλάι του Νίκου Αναστασιάδη.
Ο ίδιος αν και επιθυμεί, τα όποια καθήκοντα του να προκύψουν μέσα από μία εκλογική διαδικασία, έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση ότι σύντομα θα βρεθεί σε νευραλγική θέση, χωρίς να αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπησης του ΔΗΣΥ, η ακόμη και της Κυβέρνησης, αφού όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.
Όπως μαθαίνουμε, οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν τα δεδομένα και τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι, ώστε να αποφασιστεί η νέα μορφή συνεργασίας τους, η οποία θα εδραιωθεί στη βάση, μίας κοινής συνεννόησης και απόφασης.
- See more at: http://www.tothemaonline.com/politiki/proedriko-i-thesi-sto-dhsy-gia-ton-pitsilide#sthash.M8X65C75.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire