ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 20 juillet 2014

Ολλανδία - Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Άμστερνταμ υπέρ των Παλαιστινίων


Toυλάχιστον 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, χωρίς να προκληθούν επεισόδια, στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία υπέρ των Παλαιστινίων, με αίτημα τον τερματισμό της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.





Άνθρωποι κάθε ηλικίας, Άραβες και Ευρωπαίοι, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Μουσείων του Άμστερνταμ και πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Τέλος στον πόλεμο» και «Ισραήλ, εγκληματίες πολέμου».
«Πρέπει αυτό να σταματήσει, παιδιά σκοτώνονται και είναι αθώα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έκρεμ Κάρα, 32 ετών που φορούσε την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος παραμένει σιωπηλός, γιατί κανείς δε λέει τίποτα, πρέπει αυτό να σταματήσει», προσέθεσε ο ίδιος.
Δυνάμεις της αστυνομίας διακριτικά παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής ή της Τουρκίας και φώναζαν το σύνθημα «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».
«Δεν υπάρχουν λέξεις, δεν είναι άνθρωποι γιατί οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν τα κάνουν αυτά», επιβεβαίωσε η Έσρα, μια νεαρή κοπέλα 26 ετών. «Είναι σκανδαλώδες. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τους πολίτες, κανένας σεβασμός για την πίστη, κανένας σεβασμός για εμάς», προσέθεσε η ίδια.



Πηγή: www.enet.gr
Δημοσιεύτηκε στις 20/07/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire