ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 2 février 2015

Ελλάδα - «Όχι» του Τσίπρα σε βοήθεια από τη Ρωσία


Ο Αλέξης Τσίπρας

EUROKINISSI



Το ενδεχόμενο να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους εταίρους και να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία απέκλεισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους με τους εταίρους της στην Ευρώπη.
«Βρισκόμαστε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας και αυτούς που μας έχουν δανείσει χρήματα. Έχουμε υποχρεώσεις απέναντί τους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις στο τραπέζι» τόνισε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για βοήθεια από τη Μόσχα.
Την ίδια ώρα, το Βερολίνο υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μονομερείς αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα.  «Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει σ' αυτό το πετυχημένο μονοπάτι, που είναι προς το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων. Αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε μονομερείς αλλαγές» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ, μιλώντας στο Reuters.



Πηγή: www.efsyn.gr
Δημοσιεύτηκε στις 02/02/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire