ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 février 2015

Εξηγήσεις στους Αμερικανούς για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα ;

Κασουλίδης - Αβέρωφ στην Ουάσιγκτον

Θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της μεγαλύτερης οργάνωσης του Αμερικανο-εβραϊκού λόμπι
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ




Κατά την εκεί παρουσία τους, οι κ. Κασουλίδης και Αβέρωφ θα έχουν συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους ενημερώνοντας τους για το Κυπριακό.








Επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί από την 1η μέχρι τις 4 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, για να συμμετάσχει στο συνέδριο της μεγαλύτερης οργάνωσης του Αμερικανο-εβραϊκού λόμπι AIPAC. Ο κ. Κασουλίδης αναμένεται να είναι μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου.


Παράλληλα αναμένεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο κυπριακό και διμερή θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βεβαρυμένο πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι δεν επέτρεψε συνάντηση στις ημερομηνίες που θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον ο κ. Κασουλίδης.
Στο συνέδριο του AIPAC πρόκειται επίσης να παρευρεθεί και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής , Αβέρωφ Νεοφύτου, που θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον το Σάββατο.
Στην διάρκεια της παραμονής του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Νεοφύτου θα συναντηθεί με τη βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών, Αμάντα Σλόατ, ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ καθώς και μέλη του Κογκρέσου.
O κ. Νεοφύτου θα επισκεφθεί επίσης τη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς και αξιωματούχο της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού, ενώ αναμένεται να έχει και συνάντηση με την ηγεσία της κυπριακής παροικίας.
Πολλά μέλη κυβερνήσεων και πολιτικοί από 60 χώρες πρόκειται να λάβουν μέρους στο συνέδριο, που θα συγκεντρώσει κορυφαίους παράγοντες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.
Φέτος θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, του οποίου η παρουσία στις ΗΠΑ δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στο Ισραήλ, προκάλεσε κρίση στις σχέσεις του με τον Μπαράκ Ομπάμα και το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ο κ. Νετανιάχου πρόκειται να μιλήσει την Τρίτη 3 Μαρτίου στην αμερικανική βουλή, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Τζον Μπέινορ κι όπως προανήγγειλε, θα εστιάσει την ομιλία του στους λόγους που δεν θα πρέπει να αλλάξει το αμερικανικό εμπάργκο σε βάρος του Ιράν.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί ότι η στάση αυτή υπονομεύει την προσπάθεια για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με το Ιράν.
Τον Μάρτιο, εξάλλου, αναμένονται ακόμη δύο επισκέψεις Κυπρίων επισήμων στις ΗΠΑ. Του Υπουργού Εμπορίου , Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη, γύρω στις 10 Μαρτίου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, που θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στα τέλη Μαρτίου.
Ο κ. Χριστοδουλίδης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής και στις εκδηλώσεις για την εθνική παλιγγενεσία, ενώ θα τιμηθεί με το Βραβείο 'Ευαγόρα Παλληκαρίδη' από τον Παμπάφιο Σύνδεσμο Αμερικής.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire