ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 2 février 2015

Ελλάδα - Σύντομα λύση προέβλεψε ο Γ. Βαρουφάκης


 
Αισιοδοξία στο κυβερνητικό επιτελείο


Σε σύντομο χρονικό διάστημα προσδιορίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των ευρωπαίων εταίρων μας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό δίκτυο.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο Paul Mason και στο βρετανικό κανάλι Channel 4, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίσθηκε αποφασισμένος να βάλει τέρμα στην υποκρισία, που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια «ανοιχτή πληγή» στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και μάλιστα σε άμεσο χρόνο.
Ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος τάχθηκε σαφώς κατά μια σύγκρουσης της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη η Ευρωζώνη «να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη».
«Με τον Όσμπορν, βρήκα κοινό έδαφος για τον αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη» δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο, ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βαρουφάκης θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας (2/2/) συνάντηση και με στελέχη του City, ενώ αύριο ο Έλληνας υπουργός θα δει στη Ρώμη τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν.



Πηγή: www.efsyn.gr
Δημοσιεύτηκε στις 02/02/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire