ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 janvier 2012

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 28/01/2012



Η πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να μιλήσει στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών πριν την Σύνοδο Κορυφής, η προεδρολογία και η δήλωση στελέχους του ΔΗΚΟ ότι το κόμμα δεν θα στηρίξει ξανά τυχόν υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, η κρίση στις σχέσεις εργοδοτών και συντεχνιών, το υψηλό κόστος θέρμανσης, η νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, αλλά και η υπερχείλιση των φραγμάτων, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός Τύπος.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Συντονίζεται με Εγγλέζους», αναφέρει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ επιστρέφει στην Κύπρο για την «τελική φάση» του Κυπριακού, θεώρησε ωστόσο χρήσιμο να συντονίσει ενέργειες και δράσεις με τους Βρετανούς. Είχε χθες επαφές στο Φόρεϊν Όφις με υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους οποίους αναμενόταν να συζητήσει λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, ενώ είναι γνωστό ότι με το Λονδίνο διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:
ΟΕΒ - Συντεχνίες:
Προς μετωπική σύγκρουση.
Ζήτημα ασυμβίβαστου στο Υπουργείο Παιδείας: Ο σύζυγος είναι και προϊστάμενος - Δεν εφαρμόστηκε απόφαση Υπουργικού.
Υπερχείλιση φραγμάτων: Σπάνιο θέαμα αλλά και κίνδυνος.
Όταν ο χείμαρρος «κατάπιε» λεωφορείο: Η τραγωδία του 1949 στα Κοκκινοχώρια.
Κοινωνία: «Φωτιές» στην τσέπη από τη βαρυχειμωνιά.
Κόσμος: 5,3 εκατομμύρια άνεργοι στην Ισπανία.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «"ΟΧΙ" από ΔΗΚΟ» γράφει ότι και δημοσίως πλέον το ΔΗΚΟ διαμηνύει στο ΑΚΕΛ και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει ξανά τυχόν υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σε νέα ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρέχει να προλάβει» γράφει ότι ισχυρές δονήσεις δέχεται η εργατική ειρήνη στον τόπο χωρίς να αποκλείονται εκρήξεις μεγατόνων την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα το πρώτο 24ωρό της και ότι η Υπουργός Εργασίας τρέχει να προλάβει τις απεργίες. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι υπερχειλίζουν το ένα μετά το άλλο τα φράγματα και ότι τα χιόνια μέχρι χθες το μεσημέρι κάλυψαν περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Η «Χαραυγή» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Πρόεδρος στη σύνοδο των Σοσιαλιστών» γράφει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει προσκληθεί και θα μιλήσει τη Δευτέρα στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής και σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που προσκαλείται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να μιλήσει στη συγκεκριμένη Σύνοδο. Αλλού, γράφει ότι διευρύνονται οι επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι επιχειρήσεις που νοσούν καλούνται να ενεργήσουν» γράφει ότι η ΟΕΒ ανακοίνωσε χθες ότι θα επιβάλει μονομερώς πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια και άλλες αποκοπές στον ιδιωτικό τομέα εν μέσω προειδοποιήσεων από τις συντεχνίες ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε απεργίες. Αλλού γράφει για τη νέα υποτίμηση της κυπριακής οικονομίας, αυτή τη φορά από τον οίκο Fitch.


Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 28/01/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire