ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 24 décembre 2011

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 24/12/2011



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εορταστική η ατμόσφαιρα αλλά λίγες οι αγορές".
"Η Βαρβάκειος αγορά δίνει το στίγμα.. Αναλυτικά οι τιμές γαλοπούλας, οπωροκηπευτικών κ.α. ".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Θα σοβαρευτούμε ή παίρνω και εγώ τις αποφάσεις μου".
"Οι συνεχείς τριβές στο υπουργικό Συμβούλιο και οι παλινωδίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επέβαλαν στον κ.Παπαδήμο το να απαιτήσει ανανέωση της στήριξης από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ευνοϊκές ρυθμίσεις-κλειδιά για όσους βγουν τώρα σε σύνταξη ".
"Οι προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για όσους ασφαλισμένους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993, με παραδείγματα και ο τρόπος που θα υπολογίζεται εφεξής η σύνταξη περιλαμβάνει ο ασφαλιστικός οδηγός της "ΒτΚ" ".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Σταματήστε τα παιχνίδια και στηρίξτε όλοι την κυβέρνηση!".
"Δεν ζητώ να απολέσει ο κάθε υπουργός ή το κάθε κόμμα την ταυτότητά του, αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ο Παπαδήμος ...Βιολιστής της Τρόικας".
"Αποδεικνύεται άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα και την φτώχεια του κοσμάκη. Εκτελεί όσα του ΛΕΝΕ τα Αφεντικά... Δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία- εκτός και αν δεν τα καταλαβαίνει- στα ασυνάρτητα που κάνει η Κυβέρνησή του ".
ΕΣΤΙΑ:"Λογοτεχνικό ένθετο Χριστούγεννα 1896".
Η εφημερίδα προσφέρει ένα φύλλο από το πλούσιο αρχείο της. Πριν από 115 χρόνια, Παραμονή Χριστουγέννων η Εστία είχε κυκλοφορήσει με ένα τετρασέλιδο λογοτεχνικό ένθετο που περιελάμβανε συνεργασίες των Κωστή Παλαμά, Ιωάννου Πολέμη, Σπυρίδωνος Παγανέλη, Αδώνιδος Κύρου, Κλέωνος Ραγκαβή, Αλέξη Πάλλη, Δημητρίου Καραχάλιου, Στυλιανού Χρυσομάλλη και Πέτρου Βασιλικού.
Η ΕΠΟΧΗ: "Ξημερώνει αλληλεγγύη".
"Μέρες αγάπης χαρακτηρίζονται οι τελευταίες εβδομάδες του χρόνου. Αυτές τις μέρες οι υπουργοί οι δήμαρχοι, οι έχοντες και κατέχοντες φοράνε τα ακριβά τους γιορτινά ρούχα και μοιράζουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και κουβέρτες στους αόρατους της κοινωνίας ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παπαδήμος :Τρεις προϋποθέσεις για να μην καταρρεύσει η χώρα".
"Τρεις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή τη νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, θέτει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που από χθες έχει κύκλο κρίσιμων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διαλύεται η παραπαίουσα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ".
"Αυτή η κυβέρνηση δεν τη βγάζει ούτε μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, οπότε και προγραμματικά, κατά τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν θα κληθεί να ανοίξει διαδικασίες για εκλογές".
Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Εγκλημα εις βάρος της χώρας. Ο Βενιζέλος "κατάπιε" 7 δισ.ευρώ!"
"Πως χάθηκε μία από τις δόσεις που έπρεπε να δώσει η τρόικα στη χώρα μας. Τα χρήματα δεν καταβλήθηκε ποτέ από λάθος του κ.Βενιζέλου τον Σεπτέμβριο μια πολύτιμη ανάσα για την αγορά θυσιάστηκε και μέχρι τώρα όλοι σιωπούσαν..."
ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:"Παιχνίδι με τη φωτιά από δελφίνους-Σαμαρά".
"Αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και εκλογές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία. Επικίνδυνη άγνοια κινδύνου επιδεικνύουν οι μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΝΔ".
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Κυριακής: "Απατεώνες... ληστές... έντιμοι... στο ίδιο καλάθι της Βουλής!"
"Ακόμα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που τους στήριζαν και τα έτρωγαν μαζί τους επί χρόνια, τους βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Αρα φανταστείτε τι γνωρίζουν και για άλλα κρυμμένα στο "πόθεν έσχες" πλούτη... Το σκάνδαλο δεν είναι πόσα δηλώνουν, αλλά το πως τα δηλώνουν."
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Εκβιάζει με έξοδο!".
"Εν λευκών εξουσιοδότηση ζητάει ο Παπαδήμος. Συμπαιγνία με τον Παπανδρέου για να στριμώξουν τον Σαμαρά. Σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Παπαδήμου".
ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Προθεσμία 30 ημερών για τη διάσωση του ευρώ".
"Αν δεν υπάρξουν αντιμετώπιση του χρέους από την ΕΚΤ και στροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη, έρχονται μαζικές υποβαθμίσεις που θα δυναμιτίσουν την ενότητα της ευρωζώνης. Σε μια κλωστή η Ελλάδα:οι αναταράξεις στην Ευρώπη απειλούν άμεσα τη νέα δανειακή σύμβαση και την εξέλιξη του "κουρέματος"."
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Υποχρεωτική δήλωση καταθέσεων για όλους".
"Με νέο νόμο ο φορολογούμενος πρέπει να αποδείξει πως συντηρεί σπίτι, εξοχικό και αυτοκίνητο, διαφορετικά θα πληρώνει επιπλέον φόρο".
Real news:" Νέος εκβιασμός! Απειλούν να μη μας δώσουν το νέο δάνειο των 90 δισ.ευρώ".
"Κομισιόν, Γερμανία και ΔΝΤ προειδοποιούν ότι δεν θα προχωρήσουν η νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα των ομολόγων εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τιμήσει την υπογραφή της".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αποτυχία ίσον χρεοκοπία".
"Μετέωρη η ανταλλαγή ομόλογων, το "κούρεμα" βάζει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση με 130 δισ. Μάρτιος 2012 ο μήνας ορόσημο με τις υποχρεώσεις της χώρας που πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 14 δισ.".
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαρωτικές αλλαγές φόρων κεφαλαίου και εισοδήματος".
"Καταργήσεις και περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων, στις μειώσεις φόρων και στα αφορολόγητα όρια, φέρνει ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός που αναγκάζει την κυβέρνηση να βάλει και πάλι στο "στόχαστρο" τις φοροαπαλλαγές που εξακολουθούν να "κοστίζουν" στον προϋπολογισμό 6,19 δισ.ευρώ".
ΕΞΠΡΕΣ: "Με βάρος 5,1 δισ.για τόκους ξεκινάει η διαχείριση του 2012".
"Με βάρος πληρωμές για τόκους 5,1 δισ.ευρώ θα ξεκινήσει η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, εξέλιξη που προεξοφλεί τη συνέχιση της ταμειακής αγωνίας του Δημοσίου στο πρώτο δίμηνο του 2012, εως ότου εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 89 δισ.ευρώ με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ".
ΚΕΡΔΟΣ: "Οι ελπίδες για ανάκαμψη στις αποκρατικοποιήσεις".
"Με την προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης να έχει αγγίξει τα όριά της, η κυβέρνηση υποχρεώνεται να ξαναδεί ρεαλιστικότερα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, παρά το δεδομένο ψαλίδισμά του και την άθλια εικόνα της εγχώριας και της διεθνούς χρηματιστηριακής αγοράς ".

Πηγή: www.naftemporiki.gr, ΑΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 24/12/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire