ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 décembre 2011

…«Ανασήκωσετην πλάτη και απόσεισέ τους Πενταδάκτυλέ μου»: Και τους Αττίλες, αλλά και τους… ντόπιους μπαγαπόντες πολιτικάντηδες!

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
Ε, όχι και με τη σκέψη στον Πενταδάκτυλο!
Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
Δεν ξέρω πόσοι από μας γιόρτασαν τη γέννηση του θείου βρέφους «με το βλέμμα και τη σκέψη στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο» όπως αναγγέλλει εδώ και χρόνια η εντελώς αναληθής και μάλλον παραπλανητική, πρώτη κιόλας είδηση κάποιων τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, ανήμερα των Χριστουγέννων.
Εκείνο όμως που υποψιάζομαι είναι ότι, ειδικά φέτος, ο πολύς κόσμος, μπορεί μεν και πάλι να απόλαυσε τις σούβλες του, στέλλοντας τη χοληστερόλη του στα ύψη, ωστόσο η ψυχολογία του ήταν τσαλακωμένη. Η οικονομική κρίση δεν αφήνει κανένα άθικτο, το βιοτικό επίπεδο διολισθαίνει, σχεδόν δεν υπάρχει οικογένεια που δεν… διαθέτει έναν άνεργο στο σπίτι ή στο ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον!
Όσονγια τους πολιτικούς μας, βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι όσοι έχουν «το βλέμμα και τη σκέψη στον Πενταδάκτυλο», δηλαδή αυτοί που πραγματικά πονούν τον τόπο, είναι μετρημένοι. Κι εδώ έχει δίκιο ο Αρχιεπίσκοπος που στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του υποστηρίζει ότι «άνθρωποι στους οποίους η Πολιτεία εμπιστεύτηκε καίριες θέσεις, φαίνονται ανάξιοι των περιστάσεων, θέτοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου». Βέβαια αν ο Μακαριότατος ονομάτιζε και μερικούς από δαύτους, θα διαφαινόταν κιόλας εάν… συνέπιπταν επακριβώς οι εκτιμήσεις του μ’ αυτές του υποψιασμένου πολίτη!

Μια όμωςκαι έγινε… λόγος για τον Πενταδάκτυλο, θα ήταν παράλειψη να μην σημειώναμε ότι πολλοί πολιτικοί πρέπει να ανάβουν καθημερινά… κεράκι στο συγκεκριμένο βουνό: Στη δική του αιχμαλωσία, οφείλουν σε κάποιο βαθμό τη δική τους πολιτική… ευημερία. Με πονηριά και υποκρισία, τον καπηλεύτηκαν ως σύμβολο αγώνα του λαού, και μέσα από την ανένδοτη πατριωτική τάχατες ρητορική τους, κατάφεραν μάλιστα μερικοί, να εξασφαλίσουν ακόμα και το επαγγελματικό τους μέλλον!
Εν να… αυτοκτονήσω: Ήρωας ο Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με τη βρετανική Τelegraph. Γράφει: ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους στη χώρα του, αλλά όχι πριν δώσει μία καθοριστική ώθηση στη δημοκρατία.
Εάν όμωςείναι ήρωας, οι δικοί μας ταγοί πρέπει να ανακηρυχτούν… υπερήρωες: Κρατούν ακόμα ελεύθερο το μισό κομμάτι της χώρας και βυθίζουν… slowly slowlyτην πατρίδα στην οικονομική ύφεση!
«Ανασήκωσετην πλάτη και απόσεισέ τους Πενταδάκτυλέ μου»: Και τους Αττίλες, αλλά και τους… ντόπιους μπαγαπόντες πολιτικάντηδες!

ΠΗΓΗ : Ο Φιλελεύθερος, 27/12/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire