ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 24 décembre 2011

Παραμένει ασύλληπτη η «συμμορία» που δρα με φόρους και χαράτσια...

Μικροκύματα

Της Εύης Κυριακοπούλου

Πόθεν ΔΕΝ έσχες; Μυστήριο με τις διαδρομές κάποιων τραπεζικών λογαριασμών, σύμφωνα με τις δηλώσεις των 300 βουλευτών. Τραπεζικές καταθέσεις που ανελήφθησαν αλλά δεν αναγράφεται πού κατετέθησαν...
Τόσα χρόνια τούς κυνηγούσαμε να μας πούνε πού τα βρήκανε... Τώρα θα τους κυνηγάμε να μας πούνε πού τα... πήγανε!..
Φάρμακα, μόνο τοις μετρητοίς από 1ης Ιανουαρίου, λένε οι φαρμακοποιοί. Φάρμακα τοις μετρητοίς, ζωές επί πιστώσει...
Πιάστηκε και άλλη μία συμμορία που δρούσε με Καλάσνικοφ... Αντιθέτως, παραμένει ασύλληπτη η «συμμορία» που δρα με φόρους και χαράτσια...
Στο άμεσο μέλλον, τα μισά παιδιά του κόσμου θα πεινάνε και τα άλλα μισά θα μαγειρεύουν γκουρμέ φαγητά στην τηλεόραση, ως υποψήφιοι για Τζούνιορ Μάστερ Σεφ!..
Δημοφιλέστερη γυναίκα της Γαλλίας ψηφίστηκε η Αν Σενκλέρ, σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν! Με το καλό να εκλεγεί και υπουργός Εξωτερικών της χώρας της, όπως η Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του Μπιλ Κλίντον! Αμαρτίες ανδρών επιβραβεύουσι γυναίκες τους!
Λουκάς Παπαδήμος: «Κανένα περιθώριο για υπουργούς μερικής απασχόλησης»... είπε ο Πρωθυπουργός μερικής... θητείας!
Ξέρετε γιατί έχουν αυξηθεί τόσο πολύ οι ληστείες σπιτιών τελευταία; Τρέχουν οι ληστές να προλάβουν τους εφοριακούς...
Ολο και περισσότεροι πλέον εργαζόμενοι σήμερα εργάζονται και φυσικά δεν εγγράφονται στους ανέργους, αλλά φευ δεν πληρώνονται από τους εργοδότες τους. Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα, μεγαλώνει ο... Κύκλος των χαμένων μεροκάματων!..
Οταν ήταν αθλητής ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απεκαλείτο ο «φτερωτός γιατρός». Σήμερα κατηγορείται γιατί επί της Δημαρχίας του στη Θεσσαλονίκη έκαναν «φτερά» καταθέσεις του Δήμου... Ιδωμεν.
Από γκράφιτι σε τοίχο: «Φασίστες κουραμπιέδες έρχονται Χριστούγεννα».
Οι υπεύθυνοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) θα ζητήσουν απ' τους εστιάτορες να απομακρύνουν τις... αλατιέρες απ' τα τραπέζια για τις γνωστές επιπτώσεις τους στην υγεία. Ας μην ανησυχούν. Φρόντισαν πριν απ' αυτούς ν' απομακρύνουν τους πελάτες απ' τα εστιατόρια οι εφοριακοί με τις γνωστές επιπτώσεις τους στις τσέπες.
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων, ως γνωστόν, αρχίζουνε με το «Καλήν εσπέραν άρχοντες», πολύ λίγοι όμως φτάνουν στους τελευταίους στίχους τους που λένε: «Διά Χριστόν ως ήκουσεν ο Βασιλεύς Ηρώδης, αμέσως εταράχθη κι έγινε θηριώδης. Οτι πολλά φοβήθηκε διά την βασιλείαν μην του την πάρει ο Χριστός και χάσει την ουσίαν!».
Οπως καταλαβαίνετε, το κυνήγι της εξουσίας - βασιλείας ίσχυε από αρχαιοτάτων χρόνων...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire