ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 30 décembre 2011

Ι. Μανιάτης: «Του χρόνου τον Δεκέμβριο θα δουλεύουν γεωτρύπανα στην Ελλάδα»

Ι. Μανιάτης: «Του χρόνου τον Δεκέμβριο θα δουλεύουν γεωτρύπανα στην Ελλάδα»
Πηγή: EPA





Νίκος Χασαπόπουλος
Η επιτυχής έρευνα για εντοπισμό φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κύπρο επισπεύδει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ι. Μανιάτη, να δηλώνει ότι «του χρόνου τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα».

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τα τρία πρώτα οικόπεδα, χωρίς όμως να προσδιορίζει ποια είναι αυτά τα τρία οικόπεδα και πώς έχουν καθορισθεί.

Εξέφρασε όμως τη βεβαιότητά του ότι από τρία αυτά Οικόπεδα «θα βγουν 400-500 εκατομμύρια βαρέλια».

Παρουσίασε επίσης έναν χάρτη της Δυτικής Θαλάσσιας Ελλάδας, όπου θα γίνουν, όπως είπε, οι σεισμικές έρευνες, οι οποίες δεν πρόκειται να στοιχίσουν τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά η χώρα μας θα γνωρίζει ακριβώς τον ορυκτό πλούτο που μπορεί να διαθέτει.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο διαχωρισμός θαλασσίων οικοπέδων θα είναι μικρότερος από τα οικόπεδα στην Κύπρο, αλλά βεβαίως και το διεθνές ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.

«Η ανακάλυψη στην Κύπρο έχει αναστατώσει τη διεθνή κοινότητα», επεσήμανε ο κ. Μανιάτης και σημείωσε ότι «πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε και εμείς. Υπάρχουν γεωλογικές συνέχειες». Είπε ακόμα ότι θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Κύπρου, ότι η Κύπρος πέτυχε τον στόχο της επειδή υπήρχε συνέχεια στην πολιτική τριών διαφορετικών κυβερνήσεων και ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν από την κυπριακή κυβέρνηση «αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία της Κύπρου, αλλά και η γεωπολιτική σημασία όλης της περιοχής».

Από τον νέο χρόνο θα αρχίσουν και αδειοδοτήσεις στα υπόλοιπα οικόπεδα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου (ΑΟΖ) και έως τώρα έχουν επιδείξει ενδιαφέρον περισσότερες από 40 ενεργειακές εταιρείες κολοσσοί απ΄ όλον τον κόσμο.
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 30/12/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire