ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 décembre 2011

Όταν ο Καρατζαφέρης διαφεντεύει την πολιτική ζωή...κατακαημένη Ελλάδα...

Αντώνης Δελλατόλας

 

γράφει ο Αντώνης Δελλατόλας

Τα τραπεζώματα του "κυρίου προέδρου"

Όσοι μελέτησαν τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, θα διαπίστωσαν ότι και τα τρία κόμματα που μετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν υποστεί σημαντική μείωση των ποσοστών τους, με κορυφαίο παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χάνει το 50% και πλέον της δύναμής του.
Αξιοσημείωτο είναι, αν όχι η φθορά, τουλάχιστον το «φρένο» στο κόμμα του Καρατζαφέρη, τα ποσοστά του οποίου εμφανίζονται είτε μειωμένα είτε στάσιμα, και μάλιστα σε μια περίοδο που δοκιμάζονται σκληρά οι πολίτες από την οικονομική πολιτική του μνημονίου.
Τι είναι όμως εκείνο που κάνει τους πολίτες δύσπιστους απέναντι στο ακροδεξιό κόμμα του Καρατζαφέρη;

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό την ώρα που τόσο ο αρχηγός του όσο και τα στελέχη του δεν φείδονται λαϊκισμού;
Μια εξήγηση είναι ότι οι πολίτες που ερωτώνται στις δημοσκοπήσεις, έχουν πάρει χαμπάρι τις κωλοτούμπες του κυρίου προέδρου, τις διάφορες εξυπνάδες που πετάει στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα, τους ανέξοδους λαϊκισμούς των βουλευτών του, την απίστευτη ευκολία να μιλάει τη μια ώρα για κυβέρνηση αδύναμη και την επόμενη να ζητάει να παραταθεί ο βίος της!
Άλλη εξήγηση μπορεί να είναι ότι ο περισσότερος κόσμος έχει πάρει πρέφα ότι ο κύριος πρόεδρος είναι τροχονόμος ανάμεσα στα διαπλεκόμενα, αφού, πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, όλο σε τραπεζώματα με εργολάβους, εφοπλιστές και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες βρίσκεται. Τώρα, αν γίνει και καμία ερώτηση στη Βουλή, είναι για να γίνεται ντόρος και μετά... τραπεζώματα, επισκέψεις, συζητήσεις, διαβουλεύσεις κ.λπ., κ.λπ.
Βέβαια, σε όλο αυτό το κακοστημένο σκηνικό, έχει συμβάλει τα μάλα το δικό μας το σινάφι, αφού ο κύριος πρόεδρος φιγουράρει κάθε μέρα στα παράθυρα των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, στις πολιτικές εκπομπές των μεγάλων καναλιών και στα τραπέζια των... ιδιοκτητών των μεγάλων καναλιών!
Φυσικά, μένει να δούμε αν ο κόσμος τα θυμηθεί και τα λάβει υπ’ όψιν του στις εκλογές, όποτε γίνουν...

ΥΓ.: Αλήθεια, ποια εκπομπή - πρόγραμμα του Τηλεάστυ πούλησε ο κύριος πρόεδρος στην Κύπρο για 200.000 ευρώ; Μα ποιος είναι; Ο Λάρι Κινγκ;;;

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ   27/12/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire