ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 31 janvier 2013

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 31/01/2013



Η διαβεβαίωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, πως η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει, μαζί με την ΕΕ, στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, η αναμενόμενη τελική έκθεση της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών οι επαφές του Προέδρου Χριστόφια στη Σερβία, η υπογραφή σήμερα πρωτοκόλλου μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και του UNDP για την αναστήλωση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα, η κρίση που έχει ξεσπάσει στα εργατικά θέματα και η αντιπαράθεση εργοδοτών και συντεχνιών, η προειδοποίηση της ΠΑΣΥΔΥ για απεργιακές κινητοποιήσεις, η υπόθεση εντοπισμού νεκρού εμβρύου σε ιατρικά απόβλητα και επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.


«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Διπλό σενάριο για τράπεζες» αναφέρει πως ενώ βρισκόμαστε μόνο 48 ώρες από την έκδοση του αποτελέσματος της Pimco για την ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει συμφωνίας και στην έκθεση θα καταγράφεται η διαφωνία της κυπριακής πλευράς. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως διεξάγεται έρευνα για ιατρικό μηχάνημα αφού εξοπλισμός για ανάνηψη εκτιμάται ότι προκαλεί σοβαρές κακώσεις. Εξάλλου αναφέρει πως επίσημα προειδοποίησε η ΠΑΣΥΔΥ με απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού οι διαβουλεύσεις με τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών δεν έλυσαν τη διαφορά για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης
Εργασιακή ειρήνη:
Ένα βήμα πριν την έκρηξη
Υγεία: Απλήρωτοι οι γιατροί, τέρμα τα on calls
Νομοσχέδια: Η Βουλη θα έχει τον τελευταίο λόγο για φόρο
Πολιτική κόντρα: Δεν θα δούμε Πραξούλα στο ντιμπέιτ
ΤΕΠΑΚ: Προχωρεί με Ινστιτούτο Έρευνας
Αγορά: Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα σόγιας
Αεροπορική σύνδεση: Ρωσική απόφαση θα φέρει επιπλέον 100.000 τουρίστες
Διπλωματικό θρίλερ: Την Τρίτη καταθέτει ο Λεωνίδας Παντελίδης για το Μαρί
Νοσοκομεία: Ψάχνουν τον ένοχο για το νεκρό νεογλό στα απόβλητα
Φωνάζει η Εκκλησία: Προωθείται το σύμφωνο συμβίωσης

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ελπίδες για βιώσιμο χρέος» αναφέρει πως μετά τις διαβεβαιώσεις Πούτιν ότι η Μόσχα θα συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης, κυβερνητικοί παράγοντες εξέφραζαν αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και μιλούσαν για επιμήκυνση του χρέους αποπληρωμής του πρώτου δανείου. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως υπογράφεται σήμερα το πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και του UNDP, που ανοίγει το δρόμο για αναστήλωση του ιστορικού μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα, μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Αλλού σημειώνει πως Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας υπόσχεται ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Η Σημερινή»
στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ρωσικό σωσίβιο στο χρέος της Κύπρου» γράφει πως η Μόσχα προσέφερε χέρι βοήθειας στην Κύπρο και θα συμμετάσχει, σε μεγάλο ποσοστό, στη δανειοδότηση της Κύπρου μέσω του Μηχανισμού Στήριξης, όπως διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση εντοπισμού νεκρού εμβρύου σε ιατρικά απόβλητα, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται να πετάχτηκαν και άλλα έμβρυα. Αλλού σημειώνει πως συγκλονίζουν οι ιστορίες απόρων που στερούνται τα πάντα.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Ρωσικό σωσίβιο» γράφει στο κύριο της θέμα πως το μήνυμα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει, μαζί με την ΕΕ, στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας την Τρίτη. Αλλού αναφέρει πως αλληλοστήριξη Κύπρου-Σερβίας σε θέματα ζωτικής σημασίας στα διεθνή φόρα επισφράγισε η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σερβία. Επίσης γράφει πως ο πανεπιστημιακός κόσμος επενδύει στον υποψήφιο για την Προεδρία Σταύρο Μαλά.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «Η Ρωσία επιθυμεί να βοηθήσει με το δάνειο» αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, σύμφωνα με τον οποίο ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον διαβεβαίωσε πως η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει, μαζί με την ΕΕ, στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως κορυφώνεται η ένταση μεταξύ των συντεχνιών και των εργοδοτών ενώ σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο μετά την χρήση χωρίς έγκριση του εμβλήματος του Guinness World Records από έναν από τους υποψηφίους.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 31/01/2013 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire