ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 27 janvier 2013

Παπαρήγα: «Χωρίς προηγούμενο ο θαυμασμός του Αλ. Τσίπρα για τις ΗΠΑ»




«Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει μια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση από τα παλιά», σχολιάζει σε συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
«Έχει καταντήσει γελοία η επιμονή της ΝΔ να ζητάει από το ΣΥΡΙΖΑ δέκα φορές την ημέρα δηλώσεις καταδίκης για την τρομοκρατία... Η δική μας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ουσία της πολιτικής του πρότασης, που κινείται εντός των τειχών της διαχείρισης του συστήματος και δεν αποτελεί λύση για τα λαϊκά στρώματα, όπως έδειξε και η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ», υποστηρίζει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναφερόμενη στην τρομοκρατία επισημαίνει ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες στρέφονται εναντίον του λαού και των αγώνων του, γιατί διευκολύνουν όσους επιδιώκουν να τον αποπροσανατολίσουν, να τον εκφοβίσουν, να ενισχύσουν τους μηχανισμούς καταστολής», προσθέτει ότι «σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να πει κανείς τι επιδιώκουν αυτές οι ενέργειες» και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση «αξιοποιεί αυτά τα περιστατικά» η οποία, όπως λέει η κ. Παπαρήγα, «μετά από κάθε ενέργεια μιλάει για προσπάθειες αποσταθεροποίησης, για «άκρα», στα οποία τσουβαλιάζει την απεργία, την κινητοποίηση, τις μορφές πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που στρέφεται κατά της βάρβαρης πολιτικής, με τη δράση φασιστικών και αντιδραστικών μηχανισμών, που είναι παιδιά αυτού του συστήματος και με πράξεις ατομικής τρομοκρατίας που έχουν καταδικαστεί εδώ και δεκαετίες από το εργατικό κίνημα».

Σχετικά με το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όλοι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί προεκλογικά υποστήριζε ότι θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενο των όσων είπε» και έκανε λόγο για «χωρίς προήγουμενο θαυμασμό» (του Αλ. Τσίπρα) «για την αμερικανική κυβέρνηση μπροστά στους εκπροσώπους των αμερικανικών μονοπωλίων».
Απαντώντας στην ερώτηση αν «βλέπει» σύντομα εκλογές η κ. Παπαρήγα, εκτίμησε ότι «ο χρόνος των εκλογών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες», υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο είναι να μη δώσει ο λαός πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση προσδοκώντας ανακούφιση από τη δόση, που άλλωστε δεν πάει στην τσέπη του ή από μια ενδεχόμενη ανάκαμψη και προέβλεψε ότι «τα μέτρα θα συνεχιστούν και πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα ρωμαλέο και μαζικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, που δεν θα έχει αυταπάτες για εύκολες λύσεις από τα πάνω».
Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στις ιδιωτικοποίησεις και τονίζει ότι «οι όποιες επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων θα έχουν ως κριτήριο την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους, που επιτυγχάνεται με φτηνή εργατική δύναμη, πτώχευση αυτοαπασχολουμένων, προκλητικές φοροαπαλλαγές. Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε συνθήκες γαλέρας και λιγότερες από αυτές που χάνονται εξαιτίας της κρίσης».
Τέλος, η κ. Παπαρήγα, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν θα πει «όχι στη συγκρότηση μιας επιτροπής, πολύ περισσότερο αν προκύψουν ευθύνες και άλλων προσώπων», επισήμανε όμως ότι «δεν έχουμε όμως αυταπάτες ότι μέσα από τη βουλή ή τη δικαιοσύνη θα έλθει η αλήθεια στο φως. Το σύστημα έχει δυνατότητες να την κρύβει».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire