ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 31 janvier 2013

Ο Αναστασιάδης στην Κανόσα...Τώρα που και ο Αρχιεπίσκοπος συμφωνεί να περάσει το αέριο από τους τουρκικούς αγωγούς, όλα καλά...

 Χαίρονται και κάποιοι "προοδευτικοί" που κάποτε κάκιζαν τον Αρχιεπίσκοπο

 Συμμαχίες διαπλεκομένων συμφερόντων. Η Κύπρος είναι Ανατολή ! Και τα παζάρια ανατολίτικα !

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ταύτιση απόψεων Αναστασιάδη – Αρχιεπισκόπου

Ευαρέσκεια και ικανοποίηση εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης για τις εξελίξεις όσον αφορά τη νέα οικονομική βοήθεια από τους Ρώσους, σημειώνοντας την συμβολή του Αρχιεπισκόπου. Η εκκλησία στην Ρωσία είναι καλά γνωστό πόση επιρροή έχει και η παρέμβαση του Μακαριωτάτου, πέραν των άλλων παραγόντων, ήτο καθοριστική, ανέφερε. Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β', ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το θέμα αυτό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν και εξέφρασε ευχαριστίες γι’ αυτό προς τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας ότι «είναι αυτό που λέμε, πολιτεία, εκκλησία, οι πάντες πρέπει να συνεργαστούμε. Αλλά και ταυτόχρονα δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απόλυτη ευαρέσκειά μου για την απόφαση του Προέδρου Πούτιν, της Ρωσίας, να σταθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό μας».
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως τα 70 χρόνια της αθεϊας, όπως είπε, έκαναν όλους τους Ρώσους να υπερ-αγαπήσουν την εκκλησία και όταν αντιλήφθηκε ότι θα ήταν χρήσιμη η παρέμβασή του «ευχαρίστως εμείς την κάναμε, όπως κάναμε και παλιότερα με τον μακαρίτη τον Πατριάρχη που πάλι Πρόεδρος ήταν ο κ. Πούτιν». Τότε, ανέφερε, είχε στείλει με τον νυν Μητροπολίτη Πάφου, τότε Χωρεπίσκοπο Αρσινόης, επιστολή του στον Πατριάρχη Μόσχας ο οποίος αυθημερόν είχε ενεργήσει και έθεσε τότε η Ρωσία βέτο στο ΣΑ. «Πάντοτε μας εξυπηρετούν. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε είναι καθήκον και υποχρέωσή μας. Κάνοντας αυτό βοηθήσαμε τον τόπο, δεν είναι οποιοδήποτε άτομο, βοηθήσαμε τον τόπο και τον λαό μας».


Κυπριακό – οικονομία – ταύτιση απόψεων

---------------------------------------------------
Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των τακτικών επαφών με τον Αρχιεπίσκοπο, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στην παρούσα φάση του Κυπριακού, τις προοπτικές, αλλά και στη δεινή κατάσταση που βρίσκεται το κράτος και τα άμεσα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν ώστε «να μπορέσουμε με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε την κρίση, ιδιαίτερα την έξοδο από την κρίση».

Ανέπτυξε, είπε, και τις θέσεις του ως υποψήφιος Πρόεδρος για το εθνικό θέμα και το οικονομικό και «χαίρομαι να πω ότι σε πλείστα όσα θέματα είμαστε στην ίδια γραμμή πλεύσης. Δηλαδή, στην ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενότητα ώστε μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να γίνει κατορθωτή η αντιμετώπιση με τρόπο αποτελεσματικό των σημαντικών εθνικών προβλημάτων που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει».

Ευχαρίστησε δε τον Αρχιεπίσκοπο επειδή αντιμετωπίζει με τόλμη πολλά από τα προβλήματα σε σημαντικούς τομείς με τη δική του παρέμβαση, «χωρίς να σημαίνει ότι ο ίδιος επιθυμεί να εμπλακεί στην πολιτική ζωή του τόπου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι είχαν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και συμφώνησε πλήρως με όσα είπε ο κ. Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι έχουν συναντηθεί πάρα πολλές φορές. Πρέπει να εγκύψουμε όλοι πάνω από το οικονομικό θέμα, είπε. «Πεινά ο λαός αυτή τη στιγμή και πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε, ως επίσης και για το εθνικό θέμα». Του ανέλυσε, πρόσθεσε, ο υποψήφιος Πρόεδρος τις σκέψεις του και τις αποφάσεις που έχει πάρει και θα υλοποιήσει. «Μας εκφράζουν πλήρως».  Η εκκλησία, είπε, θα του συμπαρασταθεί, γιατί αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανένας. «Αν είναι δυνατόν να γίνει μια οικουμενική κυβέρνηση, να συμμετέχουν όλοι γιατί οι ώμοι του ενός δεν μπορούν να κρατήσουν αυτό το φορτίο στο σημείο που έχουμε φτάσει, από οικονομικής απόψεως και από εθνικής απόψεως».

Έχουμε ταχθεί όλοι, συνέχισε, να υπηρετήσουμε αυτόν τον τόπο και εμείς θα τον υπηρετήσουμε με όλη τη θέρμη της ψυχής μου. «Εμείς του ευχόμεθα ό,τι καλό να δώσει ο Θεός και θα είμεθα μαζί βοηθοί και συμπαραστάτες σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα που πρέπει να μπει ολόκληρος ο λαός μας. Δεν είναι μόνο τα μέλη της κυβέρνησης. Είναι ολόκληρος ο λαός που πρέπει να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς αν ο κ. Αναστασιάδης ως προσωπικότητα ανταποκρίνεται στα κριτήρια που ο ίδιος έχει θέσει ως προκαθήμενος της εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν θα ήθελε να «μπούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες. Δεν είναι της ώρας».

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire