ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 27 janvier 2013

Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ της Αθήνας



Απεργία μέσων μαζικής μεταφοράς - αναμονή στη στάση #6
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ακινητοποιημένα παραμένουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς και τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Η συζήτηση διεξήχθη, απούσας της πλευράς των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία, αργά τη νύχτα.
Στη σύσκεψη των εκπροσώπων των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και την Τρίτη, και οι συνάδελφοί τους στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο έως και τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Πάντως, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα.
Η ευρεία σύσκεψη έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς πολλοί επέρριψαν ευθύνες σε συνδικαλιστές του μετρό για τους χειρισμούς τους στο θέμα. Πάντως, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ Απ. Ραυτόπουλος «πρέπει άμεσα, σήμερα να ξεκινήσει ένας πραγματικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας». «Η τυφλή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά» κατέληξε.
ΚΚΕ: Κλιμακώνει τον αυταρχισμό η συγκυβέρνηση
«Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες «να μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές της κυβέρνησης». «Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει δίπλα τους να σταθούν αποφασιστικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!», καταλήγει το κόμμα.
Ανεξάρτητοι Ελληνες: Τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με διάλογο
Να σταματήσει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους στα  μέσα μεταφοράς «αντί να προσφεύγει σε αντισυνταγματικές μεθόδους καταστολής των κινητοποιήσεών τους» καλούν τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με διάλογο και όχι με επιτάξεις», δήλωσε η τομεάρχης Μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire