ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 28 janvier 2013

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 28/01/2013



Η αποχή στο ΑΚΕΛ, η αντιπαράθεση Λιλλήκα – ΔΗΚΟ, αλλά και η έξαρση της τοκογλυφίας, απασχολούν τον σημερινό Τύπο. Αλλα θέματα είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τον αγωγό αερίου μέσω Τουρκίας, η αντιπαράθεση Ντράγκι – Σόϊμπλε για την Κύπρο και το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από το Μάρτιο, ειδικά στους δήμους, καθώς και άλλα θέματα.


Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Ερίζουν για ΔΗΚΟϊκή ψήφο», αναφέρει ότι νέα τροπή πήρε χθες η αντιπαράθεση μεταξύ Γιώργου Λιλλήκα και ΔΗΚΟ. Ερίζουν για τη δηκοϊκή ψήφο, με τον Γ.Λιλλήκα να επιτίθεται μετωπικά κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Από το βήμα συγκέντρωσης που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Μελών του ΔΗΚΟ, στη Λεμεσό, και η οποία προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος, ο Γιώργος Λιλλήκας άδραξε την ευκαιρία να εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του Μάριου Καρογιάν.

Διαβάστε επίσης:
Καβγάς Ντράγκι και Σόιμπλε για την Κύπρο:
Έκρηξη λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων.
Στάση πληρωμών από το Μάρτιο: Ορατό ενδεχόμενο για δήμους λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Κόβουν - ράβουν: Mπίζνες βουλευτών με το Δημόσιο.
Αντισυλληπτικό ύποπτο για θανάτους: Έρευνα για το Diane-35, το οποίο κυκλοφορεί και στην Κύπρο με την εμπορική ονομασία gynofen-35.
Θρησκευτικά: Να απαλλαγεί το μάθημα από δαιμονοποιήσεις…
Ανεργία: Η ζωή τους μετατράπηκε σε μαρτύριο...
Pimco: Κύκλος επαφών με τράπεζες.
Κοινωνία: 13 θάνατοι πέρσι από χρήση ναρκωτικών.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Η αποχή τρομάζει το ΑΚΕΛ» γράφει για τις 5 «φυλές» των απογοητευμένων ψηφοφόρων του κόμματος και πως ομάδες του ΑΚΕΛ γυρίζουν κάθε βράδυ από σπίτι σε σπίτι για να πείσουν τους απογοητευμένους και αποστασιοποιημένους ψηφοφόρους του κόμματος. Αλλού γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν απέκλεισε αγωγό αερίου μέσω Τουρκίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αποψινή τηλεμαχία των υποψηφίων Προέδρων και γράφει ότι θα υπάρξουν νέοι κανόνες.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Απειλούν τη ζωή των θυμάτων τους οι τοκογλύφοι» αναφέρεται στο φαινόμενο που, όπως γράφει, βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό και γράφει πως δικηγόρος δανείστηκε 12.000 ευρώ και πλήρωσε μέχρι τώρα 44.500. Σε άλλο θέμα γράφει υπήρξε αντιπαράθεση Ντράγκι – Σόϊμπλε για την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι οι άποροι αυξάνονται, ειδικότερα στην επαρχία Πάφου και αναγκάζει τις τοπικές αρχές να δημιουργήσουν νέα παντοπωλεία.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Κρίσιμα εικοσιτετράωρα» γράφει ότι γίνονται επαφές σε υψηλό επίπεδο για απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών και πως εκπρόσωποι της Pimco θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τις τράπεζες, όπου θα τους αναλύσουν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον λαό να μην ξεχνά ποιοι τιμούν την προδοσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι οικοδόμοι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 28/01/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire