ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 1 mars 2014

Κύπρος : Όταν αποφασίζουν η Αθηνά και ο Καρογιάν ανάλογα με την τροχιά των άστρων...


Ο γιαλός δεν είναι στραβός

Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου

 

Το ερώτημα αν είναι στραβός ο γιαλός ή αν στραβά αρμενίζουμε έχει πλέον απαντηθεί. Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο γιαλός δεν είναι στραβός. Κι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι θέμα φιλοσοφίας ή θέμα αναγκαιότητας. Δεν καθορίζονται από οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες, αλλά από τα άστρα. Αν το νομοσχέδιο υποβαλλόταν λίγες μέρες πριν, ο αστρολογικός χάρτης θα ήταν διαφορετικός, ο πλανήτης Άρης θα ήταν σε ευθυγραμμισμένος με την Αφροδίτη κι η έκβαση της απόφασης της Βουλής θα ήταν αλλιώς. Χάθηκε όμως το timing κι οι δύο πλανήτες βρέθηκαν σε αντίθετη τροχιά.
Οι βουλευτές του ΔΗΚΟ που ήθελαν να συνεχίσει το κόμμα τους να στηρίζει την κυβέρνηση, τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης τηρώντας αποχή (κάνοντας με άλλα λόγια την πάπια). Οι βουλευτές του ΔΗΚΟ που διαφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο κυπριακό και υποστήριξαν την αποχώρηση του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα, ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου των αποκρατικοποιήσεων, όπως ακριβώς επιθυμούσε η κυβέρνηση. Αν η συζήτηση γινόταν μια βδομάδα πριν, το αποτέλεσμα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικό. Ενδεχομένως να λειτουργούσαν άλλα κριτήρια κι όχι τα καμώματα μεταξύ των βουλευτών ενός κόμματος που φροντίζει διαρκώς να επιβεβαιώνει την εικόνα του.


Στο ίδιο μήκος κύματος κι η κυβέρνηση. Λίγες ώρες πριν αρνείτο κάθε διαπραγμάτευση του νομοσχεδίου, επικαλούμενη την κακιά τρόικα που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της κι ο λόγος της διαταγή και τα σκυλιά δεμένα. Μόλις
 όμως απορρίφθηκε το νομοσχέδιο, συμπεριέλαβε σε αυτό τις τροπολογίες που εισηγήθηκαν τα κόμματα (στις οποίες η τρόικα τάχα αντιτίθεται) και το έστειλε ξανά στη Βουλή. Κι επειδή οι τροπολογίες ήδη συζητήθηκαν κι άλλοι ψήφισαν υπέρ των μεν και εναντίον των δε, κι άλλοι το αντίθετο, λίγο πολύ θα καταλήξουμε στο ίδιο νομοσχέδιο και μπορεί τα άστρα να είναι διαφορετικά εκείνη τη μέρα. Στο μεταξύ, τα κοράκια παρακολουθούν και με τέτοια κατάντια, τόση ελαφρότητα, όταν θα ξεπουλιούνται οι ημικρατικοί, ούτε το στόχο του ενάμισυ δις δεν θα πιάσουν.
Με τέτοιες συμπεριφορές μπορεί κανείς να εμπιστευτεί αυτούς τους ανθρώπους να ορίζουν τη μοίρα του; Ευχόμαστε κι ελπίζουμε όταν θα έρθει η ώρα του κυπριακού οι πλανήτες να είναι σε καλή τροχιά ώστε να μετρήσουν άλλοι παράγοντες κι όχι οι σχέσεις της Αθηνάς και του Κάρογιαν με τον Νικόλα.
 
 
 
 
Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/187803/o-gialos-den-einai-stravos#sthash.ga06GnjC.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire