ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 13 avril 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 13/04/2011


Η ανησυχία από τη διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, η χθεσινή επίσκεψη στη χώρα μας του πρόεδρου του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, η νέα λήψη μέτρων κατά της φοροδιαφυγής, η νέα εκτόξευση του ελλείμματος, η αναβολή για ένα μήνα του σκληρού πακέτου μέτρων, το «Δώρο» στους βουλευτές από το παράθυρο και η μεθόδευση της φυγής από το Δημόσιο 200.000 υπαλλήλων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


"Ε": "Τσερνομπίλ το Φουκουσίμα".
"Σαρώνει τον κόσμο το τσουνάμι της ανησυχίας από χθες, καθώς οι αρμόδιες ιαπωνικές αρχές αναβάθμισαν στο ανώτατο επίπεδο (7), όπως και στο Τσερνομπίλ, τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα".

Η ΑΥΓΗ: "Μετά το Πάσχα... η σταύρωση!".
"Για μετά το Πάσχα, στις 15 Μαΐου, μεταθέτει η κυβέρνηση τις αποφάσεις για τα νέα επώδυνα μέτρα, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των εσωκομματικών αντιδράσεων".


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ταφόπλακα» για τους συμβασιούχους η νέα ρύθμιση".
"Ταφόπλακα στις ελπίδες δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων που περιμένουν να γίνουν «αορίστου χρόνου», έρχεται να βάλει η νέα ρύθμιση που προετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του μνημονίου και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του «ΑΤ» θα παρατείνει το όριο των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι και τους 36 μήνες, χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου, ενώ σήμερα το απώτατο όριο είναι μέχρι 24 μήνες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκθετος ο Παπούλιας για παραβίαση του Συντάγματος".

"Τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εγκαλούν για την πραξικοπηματική επιβολή του Μνημονίου, με καταστατικά ακλόνητα επιχειρήματα, δύο από τους νομικούς κολοσσούς της χώρας, ο πατριάρχης των Ελλήνων συνταγματολόγων (και νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου), Γιώργος Κασιμάτης, και ο καθηγητής Κώστας Μπέης, που μετά τη χθεσινή τους έκρηξη αποκαλύψεων από το βήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών στη διάρκεια ειδικής ημερίδας, έθεσαν οριστικά τον Κάρολο Παπούλια εκτός κριτικής ασυλίας για τα δεινά του τόπου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δώρο στους βουλευτές από το παράθυρο".

"Οπαδοί του αρχαίου ρητού «πενία τέχνας κατεργάζεται» αποδεικνύονται οι Ελληνες βουλευτές, οι οποίοι φαίνεται πως είναι πιο ευρηματικοί από τους υπόλοιπους εργαζομένους, αφού βρήκαν τρόπο να καλύψουν μέρος από την περικοπή του δώρου του Πάσχα".

ΕΘΝΟΣ: "Πάρτε μέτρα για απάτη και φοροδιαφυγή".
"Σε παραινέσεις προς την κυβέρνηση προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Ζήτησε καταπολέμηση της απάτης, της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Επισήμανε ότι στις θυσίες που γίνονται, πρέπει να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η άχραντη εικόνα Του αλλάζει θέσεις στην αγκαλιά της Παναγιάς!"

"Οποιος κι αν προσέλθει στην Αγία Τριάδα, στην Κάλυμνο, ευθύς αμέσως θα διαπιστώσει ότι, πράγματι, συντελείται ένα θαύμα!... Η εμφάνιση του Χριστού στην εικόνα της Παναγίας είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Και ο πλέον δύσπιστος θα το διαπιστώσει επί τόπου!... Και όχι μόνον αυτό, αλλά και ότι η μορφή του Χριστού μετακινείται!!! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μεθοδεύουν τη μεγάλη φυγή 200.000 δημοσίων υπαλλήλων".
"Την πόρτα της... εξόδου σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ανοίγει η κυβέρνηση, η οποία δρομολογεί δραματικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, που ισχύουν εδώ και δεκαετίες στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στρώνει το δρόμο για τον Γολγοθά των 32 δισ. ευρώ".

"Πάνω από 23 και μέχρι 32 δισ. ευρώ θα είναι το συνολικό ύψος των δημοσιονομικών μέτρων που αναμένεται να ληφθούν από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 μέχρι και το 2015".

ΕΣΤΙΑ: "Επανακάμπτουν οι κρατιστές".
"Για το σημερινό αδιέξοδο της χώρας ευθύνεται ο κρατισμός. Ευθύνονται αυτοί που διόγκωσαν αλόγιστα το κράτος και εξετίναξαν σε απίστευτα ύψη τις δαπάνες του, τα ελλείμματά του και εν τέλει το δημόσιο χρέος. Αυτοί οι ίδιοι λοιπόν, τώρα που η Κυβέρνησις δεν φαίνεται να επιτυγχάνη τους στόχους περιορισμού του ελλείμματος και του χρέους, επανέρχονται ως τροπαιούχοι. Ζητούν την κατάργηση του μνημονίου, αντιδρούν σε κάθε περικοπή δαπάνης στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και απαιτούν πλήρη επάνοδο του κρατισμού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιχορηγήσεις 2,2 δισ. μέσω του επενδυτικού νόμου".
"Στην επανεκκίνηση της οικονομίας στοχεύει η κυβέρνηση με την προκήρυξη σήμερα των πρώτων σχεδίων του επενδυτικού νόμου, ύψους 2,2 δισ. ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με βήμα σημειωτόν η κυβέρνηση".
"Με βήμα σημειωτόν εμφανίζεται να υλοποιεί η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, ενώ σοβαρές ενστάσεις συναντά εκ των έσω το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των εισηγμένων ΔΕΚΟ, παρότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος για τη σταδιακή υλοποίησή του".

Η ΝΙΚΗ (της Δημοκρατίας): "Κραυγή αγωνίας".
"Εθεσε το δάκτυλο «επί τον τύπο των ήλων» -στις πληγές που δέχεται η ελληνική κοινωνία από τα «χτυπήματα» μέσω Μνημονίου- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απέρριψε τα σενάρια αναδιάρθρωσης".
"Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και προσήλωσης στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, κάνοντας αναφορά και στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις. Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι «όχι μόνο δεν συζητείται η αναδιάρθρωση, αλλά δεν τίθεται και θέμα αναδιάρθρωσης»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αδίστακτη η κυβέρνηση σακάτεψε στο ξύλο τους εργάτες της Ζώνης".
"Η επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από τον ΟΛΠ ήταν προσχεδιασμένη, άγρια και στρατιωτικά σχεδιασμένη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ιδιωτική δουλειά και στο Δημόσιο!".
"Τη δυνατότητα να παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι άδειες άνευ αποδοχών και παράλληλα να μπορούν να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα διερευνά η κυβέρνηση".

City Press: "Μεγαλώνει ο λογαριασμός".
"Στα 23 δισ. ευρώ υπολογίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τα πρόσθετα μέτρα για το 2012-2015. Βαν Ρομπουί: Επιμείνετε στις επώδυνες αλλά απαραίτητες αλλαγές".
 
Metro: "Αδειάζει το ΕΣΥ από προμήθειες".
"Σημαντικές ελλείψεις σε υλικά πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία από το «εμπάργκο» των προμηθευτών. Σταματά από σήμερα και η παράδοση ορθοπεδικού υλικού".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ρυθμιστικό με αρρυθμίες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Ανοίγει ο νέος αναπτυξιακός με επιδοτήσεις 4,2 δισ. ευρώ".
'Δημοσιεύεται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η πρώτη πρόσκληση υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις 4,2 δισ. ευρώ το 2011".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε κατάρρευση το Taxisnet. Μετ΄εμποδίων η υποβολή δηλώσεων".

"Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών πασχίζει να αυξήσει τα έσοδα και να κλείσει τη «μαύρη τρύπα», τα συνεχή προβλήματα στο Taxisnet, που βρίσκεται προ της κατάρρευσης, δυσχεραίνουν την προσπάθεια".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στοχευμένες παρεμβάσεις".
"Εναν μήνα πίσω πάει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στα μέλη του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠαΣοΚ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε επώδυνη προσαρμογή οδηγεί το «νέο μνημόνιο»".
"Διευρύνθηκε κατά 1 δισ. ευρώ, στα 23 δισ. ευρώ, το ύψος των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθιστώντας περισσότερο επώδυνη τη δημοσιονομική προσαρμογή για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε μια συγκυρία με αρνητικούς ή οριακά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης".


Πηγή: Ελευθεροτυπία
Δημοσιεύθηκε στις 13/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire