ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 15 avril 2011

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011 με περισσότερους νέους καλλιτέχνες




Παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά από μεγάλη καθυστέρηση. Ο προϋπολογισμός του είναι μειωμένος και θα πραγματοποιηθούν περίπου 50 εκδηλώσεις. Παρ' όλ' αυτά, θα έχει πολυδιάστατο περιεχόμενο με διάφορα είδη, όπως θεατρικούς µονολόγους, σύγχρονο ελληνικό χορό, αρχαίο δράµα, οπερέτα κ.α.
Συνεχίζεται το άνοιγμα σε διεθνή ονόματα, όπως τον Κέβιν Σπέισι που θα πρωταγωνιστήσει στο «Ριχάρδο Γ'» στην Επίδαυρο. Θα εμφανιστούν ακόμη, ο Ρομέο Καστελούτσι, η Σιλβί Γκιγιέμ και ο Μπομπ Γούιλσον. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που προέρχονται από το εξωτερικό θα είναι επίσης ο Πολωνός σκηνοθέτης Κριστόν Βαρλικόφσκι καθώς και οι Νικολάι Κολιάντα, Ουαζντί Μουαουάντ, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ αλλά και η Όπερα του Θεάτρου Μπολσόι.
Μεγάλη συμμετοχή θα έχει και η νέα γενιά καλλιτεχνών
όπως και οι πειραματικές δουλειές. Ο Άρης Ρέτσος και ο «Θρόνος Ατρειδών» θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, ενώ πέντε νεανικοί θίασοι θα παίξουν σε εναλλακτικού χώρους, όπως ταράτσες και αυλές κτιρίων της Αθήνας σε ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Πολεοδοµίες». Πρόκειται για τις νεανικές ομάδες Mag, Mkultra, Nova Melancholia, Χάπι Εντ και Projector.
Στην Επίδαυρο, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ανεβάσει την «Ειρήνη», οι Γιάννης Ρήγας και Γρηγόρης Καραντινάκης τα «Μικρά ∆ιονύσια», ο Σταµάτης Φασουλής τούς «Σκηνοβάτες», ο Αντώνης Αντύπας τη «Μήδεια» και ο Μιχαήλ Μαρµαρινός τον «Ηρακλή µαινόµενο».
Από το Φεστιβάλ δεν θα λείπει ο χορός και η ποίηση. Πέντε σχήματα θα παρουσιάζουν δουλειές «Σύγχρονου Ελληνικού Χορού» και θα οργανωθούν πέντε αφιερώµατα στους Ελύτη, Γκάτσο, Παπαδιαµάντη, Ξενάκη και Μάλερ.
Παρ. 15/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire