ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 1 avril 2011

Τα αεροπλανα του ΝΑΤΟ και του Σαρκοζί δεν θα επέμβουν για ανθρωπιστικούς λόγους...

Επτά Κούρδοι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στην Τουρκία
Επτά άνδρες, κατά τα φαινόμενα Κούρδοι «τρομοκράτες» (κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές για τους αυτονομιστές μειονοτικούς αντάρτες) σκοτώθηκαν στη νότια επαρχία Χατάι ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Οι επτά άνδρες σκοτώθηκαν από μονάδα της χωροφυλακής σε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Χάσα, κοντά στη Συρία, μόλις άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που τούς καλούσαν να παραδοθούν, σύμφωνα με το Ανατολή.
Το τουρκικό πρακτορείο δεν αναφέρει σε ποια οργάνωση ανήκαν οι άνδρες αυτοί.

Οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) αποτελούν ωστόσο την πιο ενεργή ένοπλη οργάνωση στην επαρχία Χατάι.
Ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ πραγματοποίησε επίθεση με ρουκέτες τον περασμένο Μάιο σε ναυτική βάση στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), σχεδόν 50 χλμ. από τη Χάσα, κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες.
Το ΡΚΚ, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από πολλές χώρες, κήρυξε μονομερή εκεχειρία τον Αύγουστο του 2010 αλλά απείλησε να την τερματίσει τον περασμένο μήνα καταγγέλλοντας την απουσία διαλόγου εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.
Στον ένοπλο αγώνα του ΡΚΚ για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξή του το 1984, σύμφωνα με τον στρατό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ








Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire