ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 2 avril 2011

Καλά, αυτός ζει σε άλλον πλανήτη ;

«Δεν θα αναδιαρθρώσουμε το χρέος»

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο της αναδιαρθρωσης του χρέους απαντώντας ουσιαστικά στις συστάσεις του περιοδικού «economist»
Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, τόνισε: «Δεν είμαι ο μόνος» που απορρίπτει την ιδέα αυτή, είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι υπάρχει «κάποια υστέρηση» στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών. «Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε» πρόσθεσε.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire