ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 22 avril 2011

Που είναι οι σταυροφόροι ανθρωπιστές της Δύσης ; Μήπως γιατί η Συρία δεν έχει πετρέλαιο ;

Πολύνεκρες διαδηλώσεις στη Συρία, χιλιάδες στους δρόμους ζητώντας ελευθερίες


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε νοσοκομείο στο Χαμντάν έξω από τη πρωτεύουσα Δαμασκό έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον πέντε πτώματα διαδηλωτών, όλα με τραύματα από σφαίρες.

Επιπλέον, οι μαρτυρίες μιλούν για τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Νταράα όπου οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από το Δημαρχείο. Ένα 11χρονο αγόρι είναι ανάμεσα στους νεκρούς, ανέφεραν ακόμη.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας ελευθερίες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις από τη κυβέρνηση.


Διαδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώθηκαν στη Χαμά και τη Ντούμα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα και πραγματικά πυρά.

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα ή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχουν ικανοποιήσει τους διαδηλωτές που πιέζουν για την απομάκρυνση του από την εξουσία και την εγκαθίδρυση δημοκρατικότερων θεσμών.

Οι διαδηλώσεις έρχονται μία ημέρα μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Σύρο πρόεδρο μετά από 48 χρόνια. Ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών, που χαρακτήρισαν την άρση της κατάστασης νίκη γιατί αυτή «καταλύθηκε και δεν ήρθη».

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί περί τους 200 διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει επιρρίψει ευθύνες σε ξένες δυνάμεις για την υποκίνηση των διαδηλώσεων ενώ έχει ανακοινώσει και την ανεύρεση οπλισμού, που όπως υποστηρίζει, προορίζεται για τους διαδηλωτές.

* Περίπου 400 Σύροι διαδήλωσαν κατά του προέδρου Άσαντ και στην Κύπρο σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της χώρας τους.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire