ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 1 avril 2011

Ο πυρσός του Γιωργάκη αναβοσβήνει

Κι αύριο μέρα είναι
Tου Παντελη Μπουκαλα
Τις εντυπώσεις ήξερε πάντοτε να τις κερδίζει. Αυτό ήταν ανέκαθεν το καλό του χαρτί. Με την απόφασή του λοιπόν να παρευρεθεί αυθορμήτως στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς και να απευθύνει κάλεσμα ενότητας σύμπασας της Αριστεράς, της οποίας ουδέποτε έπαψε να νιώθει ταπεινό μέλος, έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στην πολιτική πορεία του τόπου. Η πρότασή του μάλιστα να ηγηθεί του νέου σχήματος όχι ο ίδιος, όπως θα ήταν το λογικότερο, αλλά ο κ. Τσίπρας, απέδειξε πανηγυρικά τη μεγαλοσύνη του. Ναι, έχει πάντοτε τον τρόπο να εντυπωσιάζει ο απροσδόκητος κ. Πάγκαλος.
Οπως σεμνά εξήγησε, στην πραγματικότητα ουδέποτε τον χώριζε τίποτα σοβαρό με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κατάλαβε ακόμα καλύτερα μόλις δημοσιεύτηκαν τα απόρρητα της αμερικανικής πρεσβείας. Εφόσον, είπε, οι Αμερικανοί τον θεωρούν μαοϊκό και εφόσον ο ίδιος μέχρι τώρα χαρακτήριζε μαοϊκό τον κ. Τσίπρα (επειδή είχε πει κάτι σαν «μεγάλη φασαρία, ωραία ευκαιρία» σε ανομοιοκατάληκτη εκδοχή), φως φανάρι, όπως θα έλεγε ο πρόεδρος Μάο, ότι οι δυο τους είναι πολιτικοπνευματικά αδέρφια.
Καιρός, λοιπόν, να πάψουν να φέρονται σαν καζαντζακικοί «αδερφοφάδες» και να φάνε από κοινού τα θρυλικά παϊδάκια Καλυβίων, δίνοντας έτσι το σωστό υλικοσυμβολικό περιεχόμενο στη συμφιλίωσή τους, αλλά και στη διαβόητη ρήση «μαζί τα φάγαμε».
Αλλά δεν ήταν αυτό το μοναδικό δώρο της ημέρας. Η απόφαση του κ. Λοβέρδου να μην εμφανιστεί σήμερα σε κανένα κανάλι και για κανένα λόγο προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό πεδίο της χώρας. Στο μεγάλο κανάλι μάλιστα συγκινήθηκαν τόσο πολύ από την αυτοθυσιαστική συμπεριφορά του υπουργού, ώστε αποφάσισαν να μη δείξουν κι αυτοί καθόλου σήμερα την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το ημίωρο που, αθροιστικώς, θα μείνει κενό στα δελτία τους, θα το καλύψουν διαβάζοντας δέκα και όχι μόνο πέντε φορές τις ανακοινώσεις του κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη για τον ΠΑΟ.
Τη μεγαλύτερη συγκίνηση ωστόσο την προκάλεσε η γενναία απόφαση του πρωθυπουργού να εγκατασταθεί, εντός σκηνής, μπροστά στο τούνελ του Αρτεμισίου, στην είσοδο από Αθήνα, και να μείνει εκεί ώσπου να δει φως από την άλλη άκρη του τουνέλου. Το φημολογούμενο ότι, για να επιταχυνθούν τα πράγματα, στην άλλη άκρη της σήραγγας, προς Τρίπολη, έχει εγκατασταθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου που κρατάει πυρσό αναμμένο, ώστε να τον δει ο αρχηγός του και να εγκαρδιωθεί, ισχύει απολύτως, απλώς ο πυρσός αναβοσβήνει, γεγονός που έχει διχάσει τους εφημερεύοντες πολιτικούς αναλυτές. Αλλοι ισχυρίζονται ότι φταίει το ανεμοβρόχι, σύνηθες στην περιοχή, κι άλλοι διατείνονται ότι ευθύνεται ο κ. Σαμαράς που προσπαθεί να αποσπάσει τον πυρσό, ενθυμηθείς αιφνιδίως ότι μέχρι πρότινος ήταν σύμβολο του κόμματός του, το οποίο μέχρι πρότινος επίσης δεν ήταν κόμμα του. Η έρευνα συνεχίζεται. Κι αύριο μέρα είναι άλλωστε.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire