ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 20 avril 2011

Σημαντικές αλλαγές στα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία


Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε σειρά συνενώσεων σχολικών τάξεων και σχολείων στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, λόγω του μικρού αριθμού μαθητών που φοιτούν εκεί.

Σημαντικές αλλαγές και στα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία
Οπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, οι μαθητές που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν την φοίτηση τους χωρίς προβλήματα, ενώ εάν εγγραφεί στις τάξεις ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των 20 μαθητών, οι αναστολές λειτουργίας δεν θα ισχύσουν.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται από την επόμενη χρονιά:

  • Λύκειο Αμβούργου: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφούν πάνω από 20 μαθητές. Θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με τέσσερις μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
  • Λύκειο Ανόβερου: Αναστέλλεται η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσουν μόνο η Β' Λυκείου με εννέα μαθητές και η Γ' Λυκείου με 10 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
  • Λύκειο Άουκσμπουργκ: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με 12 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
  • Λύκειο Βερολίνου: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών. Θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με 15 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
  • Γυμνάσιο Κολωνίας: Αναστέλλεται η λειτουργία της Α' Γυμνασίου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.
  • Λύκειο Λούντβισμπουργκ: Συνενώνεται με το Λύκειο Στουτγκάρδης, καθώς προβλέπεται να φοιτούν μόλις 13 μαθητές στη Γ' Λυκείου. Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 11,5 χλμ.
  • Λύκειο Λούντενσάϊντ: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
  • Λύκειο Μάνχαϊμ: Αναστέλλεται η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β' Λυκείου με τέσσερις μαθητές και η Γ' Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
  • Λύκειο Νόϊσταντ: Συνενώνεται με το Λύκειο Στουτγκάρδης, καθώς προβλέπεται να φοιτούν μόλις 17 μαθητές στη Γ'Λυκείου. Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 14,7 χλμ.
  • Λύκειο Σβάϊνφουρτ: Αναστέλλεται η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β' Λυκείου με οκτώ μαθητές και η Γ' Λυκείου με επτά μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύθηκε στις 20/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire