ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 10 avril 2011

Εντυπωσιάζει ο λιβυκός Στρατός - Πειθαρχημένος και επιθετικός
















Εντυπωσιακά ανθεκτικές, με επιθετικό πνεύμα, πειθαρχημένες και με υψηλή "απορροφητικότητα" σε ότι αφορά τα αποτελέσματα από τις συνεχείς αεροπορικές προσβολές που δέχονται, αποδεικύονται οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, ομολογεί το ΝΑΤΟ. Την νύχτα που μας πέρασε, παρά τον σφοδρό βομβαρδισμό που δέχονταν από μαχητικά Rafale F.3, F-16 και Μirage 2000-5 και με μηδενική υποστήριξη αντιαεροπορικών, κατάφεραν να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση κατά των επαναστατών στην πόλη  Ατζνταμπίγια.
Με υποδειγματική συνδυασμένη χρήση αρμάτων μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1, αφού προηγήθηκε βομβαρδισμός μισής ώρα από αυτοκινούμενα πυροβόλα των 122 χλστ (βλέπουμε ότι εφαρμόζουν πιστά τα σοβιετικά/ρωσικά επιχειρησιακά δόγματα) κατάφεραν να διεισδύσουν στα προάστεια της πόλης.

Έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο το γεγονός ότι καταφέρνουν υπό συνεχείς αεροπορικές κρούσεις να επιχειρούν επιθετικά, αλλά και ότι είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένοι και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν σημάδια διάλυσης, (όπως π.χ. είχε συμβεί με τις ιρακινές δυνάμεις) μετά από είκοσι ημέρας συνεχούς, βομβαρδισμού. Οι επαναστάτες στην Ατζτναμπίγια κατάφεραν να

σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με βαριές απώλειες και αφού τα συμμαχικά μαχητικά κτήπησαν ένα-ένα, όλα τα προπορευόμενα τεθωρακισμένα των κυβερνητικών.

Στη Μιζράτα οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν υποστεί βαριές απώλειες (μόνο χθες καταστράφηκαν από απ'ευθείας πλήγματα, 15 άρματα Τ-72 και Τ-55), αλλά εξακολουθούν να έχουν την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων. "Δείχνουν πειθαρχημένοι και ακολουθούν πιστά τα επιχειρησικά σχέδια. Ανασυντάσσονται γρήγορα μετά τα πλήγματά μας και καταφέρνουν να επιτίθενται με όλες τους τις δυνάμεις" ανέφερε ΝΑΤΟϊκός αξιωματούχος σε Βρετανό ρεπόρτερ στο Sky News.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι κατάφεραν να καταστρέψουν δύο μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών των καθεστωτικών, που βρίσκονται λίγο έξω από την Τρίπολη καθώς και περί τα 20 παντός είδους οχήματα (ΤΟΜΑ και φορτηγά κυρίως) των κυβερνητικών έξω από την Μπρέγκα.

Και παρά τα πλήγματα αυτά, οι κυβερνητικοί εκακολουθούν να πολεμούν και να πολεμούν με εξαιρετικά επιθετικό πνεύμα. Πέρα από την ελάχιστη μαχητική ικανότητα των επαναστατών (ως "συνονθύλευμα λιποτακτών, εφήβων και αντικαθεστωτικών βεδουίνων" περιγράφονται οι μονάδες πρώτης γραμμής των επαναστατών), υπάρχει προβληματισμός και για την αποτελεσματικότητα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ο λαός της Λιβύης να τάσσεται στη πλειοψηφία του με τους επαναστάτες., με εξαίρεση την περιοχή της Βεγγάζης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire