ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 4 avril 2011

Πρόκληση τούρκου υπουργού: Οι Ελληνες σε λίγο θα ζητιανεύουν


Δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς
Πρόκληση τούρκου υπουργού: Οι Ελληνες σε λίγο θα ζητιανεύουν
O υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αντιπρόεδρος της 
κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς







Προσβλητικά σχόλια για την Ελλάδα έκανε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μιλώντας σε σεμινάριο για τον περιφερειακό Τύπο στην πόλη Ούρφα. Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν, ήταν το σχόλιο του κ. Αρίντς.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Αρίντς είπε ακόμη ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει, ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι είναι μια από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου με ρυθμό ανάπτυξης 9%.


Τα σχόλια του κ. Αρίντς προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ι. Μιχελάκης χαρακήρισε «ιταμή πρόκληση» τις δηλώσεις αυτές  και πρόσθεσε: «Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».

Επίσης, ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση. «Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί οδηγεί σε επαίσχυντες δηλώσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού επικρατείας της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Πεταλωτής: «Στερείται αλήθειας και σοβαρότητας»


.«Η άποψη του κ. Αρίντς, εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης γιατί στερείται αλήθειας και σοβαρότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού επικρατείας της Τουρκίας.

Ο κ. Πεταλωτής «υπενθύμισε», «για όσους το ξεχνούν», ότι «η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ, με μεγάλα επιτεύγματα μέχρι τώρα, παρά την πρόσκαιρη κρίση, επιφυλάσσει σε όλους τους πολίτες της και διατηρεί ένα βιοτικό επίπεδο που προφανώς για πολλές άλλες χώρες θα ήταν ζηλευτό» και σημείωσε ότι γι' αυτό «ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για την πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια και για όλα όσα σχεδιάζει για το μέλλον του».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας σαφώς και είναι υπαρκτή, αλλά, υποστήριξε, «χάρη στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού θα επέλθει ανάταξη της οικονομίας μας μέσα από ένα εφαρμοζόμενο εθνικό σχέδιο όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν» και πως «γι' αυτό να είναι βέβαιοι οι πάντες».

Πηγή: www.tovima.gr       Δημοσιεύτηκε στις 04/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire