ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 9 avril 2011

Δεν θα κυκλοφορήσουν «απεργοσπαστικά» φύλλα τη Δευτέρα


Οι δύο καθημερινές  ναυαρχίδες της «προοδευτικής» ενημέρωσης είχαν προαποφασίσει από την προηγούμενη Τετάρτη να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα το μεσημέρι. Τα πιεστήρια θα δούλευαν από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας. Η πρόθεση της διοίκησης  των εφημερίδων  έγινε γνωστή (τίποτα δε μένει κρυφό σε αυτή τη χώρα) και έτσι το διασωματειακό των συνδικάτων του Τύπου και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής  να κάνουν στάση εργασίας από τις 6:00 ως τις 12:00 τη Δευτέρα. ώστε να μην κυκλοφορήσουν τα «απεργοσπαστικά» φύλλα, τα οποία είναι σχεδόν έτοιμα με ύλη από την Τετάρτη !!!

Έτσι και τη Δευτέρα δεν θα υπάρξουν εφημερίδες (στο πλαίσιο των δύο 48ωρων απεργιών). Περαιτέρω, οι  δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον Τύπο φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς επίκειται περαιτέρω μείωση των μισθών τους κατά 15%.  Δεν λείπουν οι σκέψεις ακόμη και για απεργία διαρκείας !!!
Αντίδραση του ΔΟΛ
Για το θέμα αυτό, γράφουν τα ΝΕΑ:
Με μία κίνηση που υπονομεύει ειδικά τις εφημερίδες, το διασωματειακό των συνδικάτων του Τύπου και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής να παρατείνουν μόνο για τις εφημερίδες (!) κατά έξι ώρες την τετραήμερη απεργία που θα έληγε κανονικά στις 06:00 της Δευτέρας. Η απόφαση αποσκοπεί στο να εμποδίσει την κυκλοφορία των εφημερίδων το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως είχε προαναγγελθεί. Με τον τρόπο αυτό, τα έντυπα μέσα ενημέρωσης στερούνται τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους αναγνώστες τους, την ίδια ώρα που τα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κλπ) θα βρίσκονται «στον αέρα» από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η διακριτική αυτή μεταχείριση σε βάρος των εφημερίδων, που θεωρούνται η σπονδυλική στήλη της ελληνικής δημοσιογραφίας, προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.
Μετά από όλα αυτά, ΤΑ ΝΕΑ, όπως και οι άλλες εφημερίδες, δεν θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4626142

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire