ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 12 avril 2011

Υποβρύχια: "Μαζί τα γέρνουν" ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο -και μόνον αυτόν- στέλνουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Σε μία πολιτικά ενδιαφέρουσα σύμπτωση το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει προκαταρκτική επιτροπή (μόνο) για διακίνηση "μαύρου" χρήματος (και μόνο) για τον Α. Τσοχατζόπουλο, ενώ η Ν.Δ. θα ζητήσει προκαταρκτική επιτροπή για την περίοδο 1998-2002, όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος! Και επιπλέον παραπέμπουν όλα τα άλλα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στην ειδική επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων!

Το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι ο πρ. υπουργός κατηγορείται επειδή τον αναφέρει ονομαστικά στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο όμως αναφέρεται και σε ευθύνες των "λοιπών μελών των κυβερνήσεων" που αποφάσισαν και επόπτευσαν την υλοποίηση των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια... Επίσης οι ευθύνες των Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Μεϊμαράκη (για τους οποίους η εισαγγελική παραγγελία ζητεί έρευνα) θα εξεταστούν από την επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών, που έχει έκτακτες (ανακριτικές) αρμοδιότητες, όπως η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Σημειώνεται ότι και η Ν.Δ. προτείνει να εξεταστεί η περίοδος από το 2002 έως και σήμερα από την επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών.
Η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής μετά το Πάσχα. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, καθώς και τον πρόεδρο της επιτροπής αμυντικών εξοπλισμών Ευτύχη Δαμιανάκη και τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, για την κίνηση της σχετικής διαδικασίας σε συνεννόηση με τα κόμματα.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire