ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 21 avril 2011

Μακάβριο κατασκοπικό θρίλερ στη Νάντη


Πέντε πτώματα ανακάλυψε η αστυνομία στο σπίτι οικογένειας, ο πατέρας της οποίας φέρεται να ήταν μυστικός πράκτορας
Μακάβριο κατασκοπικό θρίλερ στη Νάντη
Ανάστατη η Ναντ από την οικογενειακή τραγωδία με κατασκοπική διάσταση




Η μυστηριώδης εξαφάνιση, στις αρχές Απριλίου, μιας πολυμελούς οικογένειας ο πατέρας της οποίας εμφανιζόταν ως κατάσκοπος, πήρε μακάβρια τροπή σήμερα, όταν ανακαλύφθηκαν πέντε πτώματα (τρία αρχικά και δύο στη συνέχεια) στον κήπο του σπιτιού τους, στη Νάντη.

Από τις 4 Απριλίου τα μέλη της οικογένειας δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής: ο πατέρας Ξαβιέ, 50 ετών, επικεφαλής μιας μικρής εταιρείας στο Πορνίκ, η μητέρα Ανιέρ, 49 ετών, διευθύντρια σε ένα καθολικό σχολείο και τα τέσσερα παιδιά τους, Τομάς 21, Aρτίρ 18,  Αν 16 και Μπενουά 13 ετών, άφησαν πίσω τους μόνο ενδείξεις  ότι ετοιμάζονταν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την εξαφάνιση της οικογένειας, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Το σπίτι, σε μια λεωφόρο στο κέντρο της Νάντης, ερευνήθηκε σχολαστικά μέσα και έξω αλλά μόλις σήμερα βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο κομμάτια από πέντε πτώματα. Τα πέντε θύματα βρέθηκαν θαμένα στον ίδιο τάφο. Οι ιατροδικαστές θα τα εξετάσουν αύριο προκειμένου να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

«Από απλή εξαφάνιση ερευνούμε τώρα μια υπόθεση δολοφονίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της πόλης, Ξαβιέ Ρονσέν. Ένας γείτονας της οικογένειας είπε ότι τον είδε για τελευταία φορά πριν από δύο εβδομάδες να βάζει «μεγάλους σάκους στο αυτοκίνητό του».

Μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος βίας στο σπίτι. Αντιθέτως, όλα  έδειχναν ότι η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα. Στο γραμματοκιβώτιο υπήρχε μια κάρτα με τη φράση: «Οι επιστολές να επιστραφούν στους αποστολείς.
Σας ευχαριστούμε». Μέσα στο σπίτι όλες οι ντουλάπες ήταν άδειες. Πριν από 15 ημέρες, το ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσαν τα δύο μικρότερα παιδιά έλαβε μια επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι για επαγγελματικούς λόγους όλη η οικογένεια θα συνόδευε τον πατέρα στην Αυστραλία. Μάλιστα ο αποστολές είχε εσωκλείσει και μια επιταγή με την οποία εξωφλούσε τα δίδακτρα για το υπόλοιπο του σχολικού έτους. Ο διευθυντής του σχολείου, Ολιβιέ Μπουισού, είπε πάντως ότι τα παιδιά απουσίαζαν ήδη 4-5 ημέρες προτού λάβει την επιστολή.

Προτού εξαφανιστεί, η οικογένεια άφησε «παράλογα και αντικρουόμενα» μηνύματα.  Σε κάποιους συγγενείς ο πατέρας εξήγησε ότι είναι  «μυστικός πράκτορας» και αναγκαζόταν να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Κοντά στο σπίτι παραμένει σταθμευμένο ένα μαύρο αυτοκίνητο που, σύμφωνα με τους  γείτονες, ανήκε στη μητέρα. Στη σκόνη που έχει μαζευτεί στο καπώ κάποιος έγραψε  με το δάχτυλο: «Δεν είχες το δικαίωμα. Μας λείπεις. ΠΚ».

Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύθηκε στις 21/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire